perjantai 16. joulukuuta 2011

Klubi sinappi


Sinapin teko on kuulunut jo monen monta vuotta yhdeksi joulun ajan traditioistani. Niinpä tänäkin vuonna meidän kinkku on kuorrutettu omatekoisella ja väkevällä sinapilla.
Nyt ajattelin kokeilla hieman toisen laista sinappi-ohjetta, vaikka kaikki ovatkin tuosta vanhasta sinappi-ohjeesta tykänneet ja kehuneet.
Nytkin on lista ketkä haluavat sinappia joulupukin konttiin.
(Niin, että älkää toki huolestuko teen myös vanhalla ohjeella joulusinappia.)


2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 munaa
2 rkl vaaleaa balsamicoa (minä lorotin kyllä ainakin tupla määrän)
ripaus merisuolaa

Kiehautakuohukerma ja munat kattilassa, lisää joukkoon yhteen sekoitetut sinappijauhe ja sokeri. Anna tekeytyä levyllä noin viitisen minuuttia. Koko ajan hyvin sekoittaen ettei sinappi pala pohjaan.
Nosta pois liedeltä ja jäähdytä sinappi vesihauteessa.
Lisää joukkoon balsamico ja suola.
Kaada lasiastioihin ja anna maustua.

6 kommenttia:

  1. Sinä oletkin ollut taas tosi ahkera. Itsekin aikoinaan väkästin aina jouluksi oman sinapin, enää en ole jaksanut.... :O(
    Kiitos sinulle edellisen tyhmän kysymykseni vastauksesta, tuo sormisuola oli näet minulle ihan uusi ja outo juttu.

    VastaaPoista
  2. Saga, kiitos kommentistasi.
    Monusta ei ole tyhmiä kysymyksiä, vaan se on tyhmä joka ei kysy jos ei tiedä.
    Minullekin tuo sormisuola on aika uusi tuttavuus.
    Eli kysyä saa aina ja vastauksia tulee jos osaan jotain asaan sanoa:)

    VastaaPoista
  3. Sinä olet niin ahkera väsäilemään kaikenlaista. Meillä on Auran sinappi joulupöydässä, mies ei edes kotisinapin mausta tykkää, mutta kinkun kanssa sille pitää olla sinappia. Mulle se on sama, en niin piittaa koko sinapista muuta kuin grillimakkaran kanssa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Miksu, minä en kanssa niin perusta sinapeista makkara sen kanssa on hyvää, mutta mies taas tykkää sitäkin enemmän.

    VastaaPoista
  5. tämä tekemäsi sinappi on hyvää monen muunkin ruuan kanssa kuin kinkun tai makkaran. käy mausteeksi keittoihinh myös kasvisten kanssa.. eikä kalakaan pelästy, onjhan sitä sinappisilliä syöty iät ja ajat

    VastaaPoista
  6. Kiitos Aikatherine uudet sinappi vinkit on todella tervetulleita.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)