lauantai 17. joulukuuta 2011

Kahvi-suklaa taatelikakku




Leivoin hieman eri makuisen taatelikakun. 
Tai oikeastaan voin teille paljastaa kuinka tässä oikein pääsi käymään;))
Eli minun piti valmistaa kahvinen taatelikakku mutta tein samalla suklaakuivakakkua ja kaadoin suklaat vahingossa väärään taikinaan. 
Mutta ei hätiä mitiä kakusta tuli todella hyvä ja sulkaata oli onneksi kaapissa vielä suklaa kakkuunkin, joten kaikki meni lopulta paremmin kuin hyvin.  
(Muutenhan nuo suklaat olisi ollut pian omassa suussa.)


1 pkt taatelia
2 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
100 g suklaata rouheena
1 dl kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja


Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 15 min taateleista riippuen. Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla.Tässä vaiheessa kaada (vahingossa) suklaa rouheet sekaan.  Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa n. 60 min. Peitä kakku leivinpaperilla, kun paistoaikaa on jäljellä 15 - 20 min ettei pinta tummu liikaa.
Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Tämä versio voisi olla kiva. Kahvinen suklaataatelikakku, nyt kokeilen. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maiju, tälläisiä yllätyksiäkin voi tulla kun oikein söheltää. Onneksi tuli söhellettyä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)