maanantai 12. joulukuuta 2011

Aasialainen kookoskala


Tämä herkku on viimmeinen Syö hyvin palvelun ruoista.
Tämäkään ruoka ei tuottanut pettymystä, vaan oli kerrassaan herkullista syötävää.
Onneksi ruokien raaka-aineet ovat hyvin säilyviä ja osa jopa luomua niin aina ei ole kiirus kokata näitä herkkuja. Nyt kun minäkin olin kipeänä niin tuntui aivan ylelliseltä tietää, että heti terveeksi tullessa odottaa seit ja katkaravut pakkasessa sekä paprikat ja chilit vihannes kaapissa.

1 pkt seitä
1 tl suolaa
1 kpl sipulia
1 kpl punaista paprikaa
1 kpl chilia
1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä raasteena
1 tl kurkumaa
1 tl sitruunan mehu
1 vihannesliemikuutio
1 prk kookosmaitoa
1 ruohosipulia nippu
100 g katkarapuja


Kuori ja silppua sipuli. Poista parikasta ja chilistä siemenet ja suikaloi ne.
Kuullota sipuli ja paprika sekä chili öljyssä.
Lisää inkivääri, kurkuma, sitruunanmehu ja vihannesliemikuutio. Kaada mukaan myös kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.
Suolaa seitifileet ja laita ne kastikkeen mukaan pannulle. Anna kalafileiden kiehua kannen alla n. 5-7 minuuttia.
Lisää lopuksi mukaan katkaravut ja ripottele mukaan myös ruohosipuli.
Maista ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Tarjoile raikkaan salaatin ja riisin kanssa.


Salaatiksi Syöhyvin-palvelulta tähän ruokaan oli suosituksena ihana paprika vihersalaatti vinegretillä.

1/2 pss jääsalaattia
1 kpl keltaista paprikaa

VINEGRETTI:
2 rkl öljyä
1/2 limen mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)