perjantai 11. marraskuuta 2011

Vuohenjuusto-perunaleipä



Leivoin alkuviikosta tätä herkullista leipää.
Maku on mieto vuohenjuustoinen ja koostumus ihanan pehmeää.
Koitin teille tätä eilen kirjoitella tänne blogiin mutta jokin jumitti niin, ettei kirjoituksesta tullut yhtikäs mitään. Lataili vain koko blogi, no, onneksi nyt pääsin kirjoittelemaan.

Tänään tytöt lähteekin kaverilleen yökyläilemään ja leipomaan. Olen pannut merkille, että tytöt taitaa tulla äitiinsä niin kokkaillaan ja käsitöitä tehdään, että....

Tänään onkin vuorossa vattupuskien aitaus. Haimme eilen kunnon "paalua ja rimaa" niin saadaan vattupuskat ojennukseen.
Sitten on kellarin ulko-oven tilkitseminen lasivillalla.
Mun urakoihin tälle viikonlopulle kuuluu neljän verhon ompelu ja pitäisi virkatakin hikihatussa, jotta saan seuraavan viikonlopun glögi-iltaan kapan keittiöön valmiiksi.
HUH HUH.


1 dl öljyä
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
2 1/2 dl perunamuusia
1 kananmuna
150 g vuohenjuustoa
2 tl tinjamia
n. 14 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja öljy käden lämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
Lisää muusi, muna, juusto paloina sekä tinjami. Alusta jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä.Kaaha taikina leivinpaperiselle uunipellille. Kohota liinan alla kaksikertaiseksi.
Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuutiia tai kunnes leipä on saanut kauniin värin.



6 kommenttia:

  1. Onpas tosi pehmeän näköistä leipää. Nam. En ole ikuna tehnyt noita vuoka/peltileipiä... Pitäisi kai varmaan jo joskus kokeilla, miten onnistuu.
    heh...peltileipä...minkä sanahirviön tempaisin susutani..... ;O)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saga, tämä vuokaleipä on kyllä herkullista kannattaa kokeilla. Se vaan että tulee oikein kunnon satsi tarjottavaa riittäisi peräti kymmenelle.
    Saisi melkein tehdä 1/4 annoksen :)

    VastaaPoista
  3. Voiko sitä pakastaa, että millaiseksi menee?

    VastaaPoista
  4. Meillä syötiin juuri viimmeiset palat leivästä. Oli jo aikas murenevaista. Mutta pakastus olisi voinut kyllä auttaa tilannetta. Tuore leipä pakkaseen ja ai kuinka onkaan herkkua kun saa sieltä ottaa ja lämmittää hieman.
    Nyt alkoi tekeen tuoretta leipää mieli.

    VastaaPoista
  5. Herkun on näköistäkin :) Eikös ole hassua laittaa vatuille tukia marraskuussa :D Täällä yksi "kuraan kuollut kuttu" ihmettelee energiasi määrää :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tuula, onneksi on vielä sulaa tuo maa, että saadaan tuet ensi kevääksi vatuille paikoilleen.
    Tässä on nyt niin paljonhommaa kun koittaa saada tätä pihaa ja huusholia kuntoon.
    Mutta kyllä täälläkin otetaan välillä ihan lunkisti ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)