kotiliesi

tiistai 1. marraskuuta 2011

Vadelmainen juustokakku


TERVETULOA UUDET LUKIJAT RETSKI JA SUSA.


Juustokakut ovat hyviä juhla tarjottavia, koska siitä saa helpolla gluteenittoman ja maistuu niin isolle kuin pienemmällekin herkkusuulle. Lisäksi kakku on nopea valmistaa, eikä uunia tarvita ollenkaa.

Eilen käytiin etsimässä auringonkukan siemeniä varmaan viidestä kaupasta ennenkun tärppäsi ja saimnme linnuille syötävää. Taitaa jokainen aloittaa lintujen ruokinnat kun kaupat myyvät ei oota.

POHJA:
150 g (gluttenittomia) kaurakeksejä
75 g margariiniä

TÄYTE:
200 g (gluteenittomia) kaurakeksejä
200 g vadelmia pakasteisia tai tuoreita
0,75 dl sokeria
1/2 dl punaista tiivistemehua
4 liivatelehteä
 2 dl kermaa


Rypistele leivinpaperi ja asettele se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Murenna keksit  ja sulata rasva. Yhdistä keksinmurut ja rasva ja vuoree niillä vuoan pohja tasaisesti.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sokeri tuorejuusto sekä vadelmat.
Vispaa kerma vaahdoksi. Kuumenna mehu ja nosta liivatelehdet vedestä valuta niistä vesi pois. Laita ne kuumann mehuun ja sekoita hetki, kunnes liivatteet on liuenneet mehuun.
Yhditä kaikki täytteen aineet ja tarkista maku. Kaada täyte vuokaan. Laita juustokakku kylmään hyytymään mielellään vuorokaudeksi.


2 kommenttia:

  1. Suu aukes...valmiina haukkaamaan, kun kakku lävähti näkyviin. Tykkään juusto/hyydykekakuista yli kaiken. Nam...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saga, kyllä nämä on minunkin herkkujani.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)