maanantai 7. marraskuuta 2011

Tomaatti-feta piiras


Synttäreiden tarjoilusta vielä tulee loppu rippeitä.
Eli syömämme tomaatti-mozzarella piiraan tilalle valmistin tomaatti-fetapiiraan ja hyväähän se oli sekin.

Mies hiukan auttelee minua näissä kirjoitus hommissa kun on päässyt hieman rästiin nämä hommat, josko sitä pääsisi ajan tasalle näiden reseptien kanssa.
Pst.. käytiin tänään ostamassa isäinpäivälahjakin.

IHANAA ALKAVAA VIIKKOA TEILLE KAIKILLE.

POHJA:

3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
3 rkl kylmää vettä

TÄYTE:

1 pkt (200 g) fetajuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua basilikasilppua
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
150 g juustoraastetta


Nypi margariini ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin n. tunniksi.
Painele taikina piirasvuokaan - myös reunoille.
Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet. Lado basilikasilppu, fetajuustokuutiot ja tomaatti piiraspohjalle. Kaada munakerma päälle. Ripottele juustoraaste piiraan päälle ja paista 225 asteessa n. 30 - 45 min.


2 kommenttia:

  1. Herkun näköistä ja varmasti makuista :) Piirakat ovat näppäriä suolaisia vieraille ja omalle porukalle, täytyisi vaan tehdä useimmin :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on nyt nämä juustoiset ja tomaattiset piiraat olleet kova sana.
    Täytyy vain pikkuisen koittaa katsoa kun noita kiloja kertyy sillä vauhdilla kun on näitä vieraita ollut monina viikonloppuina ja Isäinpäiväkin vielä pukkaa päälle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)