kotiliesi

tiistai 8. marraskuuta 2011

Raikas raejuusto-kurkkusalaatti


Olen tätä salaattia tehnyt ennenkin, mutta on niin herkullista, että täytyy pitää piirongin laatikossa ja saa makustella tiettyjen aikojen päästä.

Meillä on tämä viikko todella helppoa, töiden kannalta. Kolme hoidokkia on lomilla ja nyt kolme viikkoa puuttuu joka viikko joku lapsi hoidosta.
Pojalla alkoi työssäharjoittelu kausi, joka kestää joululle. Hän pääsi koululle iltapäiväkerholaisia ohjaamaan ja tykkäsi hommasta. Sanoi , että homma on niin samanlaista kun meilläkin ja tätä hommaa on jo meillä katsellut ja auttanut tarvittaessa seitsemän vuotta.


1 (375 g) kurkku
1 keltainen paprika
1 1/2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
1 rkl tilliä
1 pieni ruukku jääsalaattia
1 prk (200 g) raejuustoa


Leikkaa kurkku ensin pituussuunnassa kahtia ja sitten n. 1/2 cm:n viipaleiksi. Leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi. Laita kurkku- ja paprikaviipaleet kannelliseen rasiaan. Lisää rasiaan etikka, sokeri, suola ja tilli. Laita kansi kiinni ja ravista, kunnes kurkku pehmenee hiukan ja maustuu. Levitä salaatinlehdet kulhoon. Kaada kurkuista ylimääräinen liemi pois ja kurkku-paprikaseos salaatille. Lisää keskelle raejuusto.

3 kommenttia:

  1. Tuo onkin varmasti hyvää. Tuo etikka sopii mielestäni kurkulle tosi hyvin,

    VastaaPoista
  2. Nyt tuli nälkä, mutta onneksi onkin juuri lounastauon aika :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Saga ja Huopatossunen. Söin juuri viimmeiset salaatit ja hyvää oli.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)