keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Lohi-juustopiiras


Tässä vielä glögi-illan suolapaloja tarjolla. Helppoa ja nopeaa se on nyt ollut mottoni näissä leipomuksissa ja ruoissakin pitemmän aikaa. Jotenkin vain ei meinaa aika millään riittää, päiviin pitäisi saada enemmän tunteja.

500 g voitaikinaa
TÄYTE:
300 g graavilohta
150 g feta-juustoa
2-3 dl keitettyä riisiä
1 punainen paprika
1 dl silputtua tilliä
1/2 dl silputtua basilikaa
1-2 tl yrttisuolaa
2 tl sitruunapippuria
VOITELUUN:
1 kananmuna

Ota taikina sulamaan.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja murenna feta-juusto. Pilko paprika pieniksi ja kuullota pari minuuttia paistinpannulla.Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Kauli taikinalevyä hieman ohuemmaksi ja kaada täyte aineet taikinan keskelle 5-7 sentin juovaksi. Nosta toinen puoli taikinasta täytteen päälle ja sivele kananmunalla taikinan pitkä reuna, jonka päälle nosta toisen puolen taikina levyä.Painele hyvin kiinni. Käännä taikina levy siten että sauma jää alapuolelle ja käännä myös taikinan lyhyet päätpiiraan alapuolelle. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

5 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa herkulliselta ja helpolta tehdä. Melkein täytyy viikonloppuna kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Erja; kannattaa kyllä kokeilla meillä sai suuren suosion ja niin on näppärä väkerrettävä.

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä kuin Erja !
    Ja näyttääkin niin namilta :D

    VastaaPoista
  4. Kiitosta vaan sinulle Anneli.
    Sanon sitten samaan tyyliin kun tuossa edellisessä.
    Maistuvaa oli ja kokeilemisen arvoista.

    VastaaPoista
  5. Nämä maistuis kyllä minullekkin :P
    Mukavaa Joulunodotusta sinne <:o)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)