tiistai 29. marraskuuta 2011

Club sandwich, tomaattisalsalla ja lohkoperunoilla


Minua kohtasi ihana yllätys sähköpostissa. Olin saanut luvan kokeilla Syö hyvin-palvelua viikon ilmaiseksi. Elikä viiden päivän ruoat tulivat koti ovelle kannettuina ja ohjeet ruokiin sain niin netissä kuin ruokien mukana.
Olemme nyt kerenneet tehdä ensimmäisen ruoan ja oli niin hyvää, että taatusti tulee tehtyä näitä herkkuja toistekin. Reseptit on laatinut oikea huippu kokki ja annoksissa on pidetty lautasmallista kiinni. Annoks koot ovat neljälle hengelle mutta meillä kyllä jäi näitäkin herkkuja vielä huomiselle tee-hetkelle.

1 pkt broilerfilettä
1/2 tl mustapippuria
1 pkt pekonia
12 kpl paahtoleipää
3 kpl tomaattia
1/2 ps jääsalaattia
1 dl majoneesia (lisäsin itse hiukan enemmän)
2 rkl sinappia (lisäsin itse hieman enemmän)


Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nostele valumaan talouspaperin päälle liiasta rasvasta.
Paista samalla pannulla broilerfileet kypsiksi ja ripottele mustapippuria pinnalle. Laita valmiit fileet lautaselle odottamaan ja peitä ne foliolla. Suikaloi salaatti ja siivuta tomaatit.
Sekoita sinappi majoneesin joukkoon.
Paahda leivät uunissa grillivastuksen alla kullan ruskeiksi.
Sivele paahdetut leivät sinappimajoneesilla.
Leikkaa broilerfileet viipaleiksi.
Kokoa 4kpl kolmikerroksisia leipi, joiden väliin tomaattia, salaattia, broilerfilettä viipaleina ja pekonia.
Leikkaa leivät kahteen osaan kolmioleiviksi. Voit halutessasi kiinnittää ne yhteen tikulla.




TOMAATTISALSA:

2 kpl tomaattia
2 kpl luumua
2 kpl kevätsipulin varsia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl limen mehua puristettuna
hyppysellinen suolaa (minulla sormisuolaa)

Pilko tomaatit ja luumut pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipulin varret ja sekoita kaikki ainekset keskenään öljyn ja lime mehun kanssa. Sekoita juuri ennen tarjoilua joukkoon ripaus suolaa.



Tästä tykkäsi meillä koko perhe, niin oli hyvää.



Simppelit potut tulivat taas kuin itsestää, eli pese ja lohko punakuoriset perunat kuorineen ja laita uunipellille. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes potut on saaneet kauniin rapen ja ruskean pinnan.

DIPPIKASTIKE LOHKOPOTUILLE:

1 prk smetanaa
 1 rkl sweetchilikastiketta tai 1 puristettu
valkosipuli (tämä likka laittoi kumpaisenkin)
1/4 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään.
Meillä meni kumpainenkin niin sweetcilikasti kiuin valkosipuli smetanan joukkoon ja oli kyllä niin hyvää että...Nampskis.
(Juu, minä kun olen valkosipulin ystävä ja mies taas tykkää kumpaisestakin niin ajattelin, että molempi parempi.;))





4 kommenttia:

  1. Tuohan on hieno palvelu. Ei vaan näytä toimittavan tänne meidän seudulle Etelä-Pohjanmaalle. Varmaankin tilaisin, jos näin olisi.Tosi herkullisen näköistä, jään mielenkiinnolla odottamaan muiden neljän päivän bloggauksiasi.

    VastaaPoista
  2. oi mikä ihana ylläri. Ja maukkaan näköistä syötävää...

    VastaaPoista
  3. Kiitos,
    Miksu, tämä on nyt aivan uutta ja ylellistä täällä Tampereellakin. Kokeilemisen arvoista jos vain on näillä paikkakunnilla missä tämä toimii. Ouluun kait juuri avataan tälläinen palvelu.
    Saga, tämä oli kyllä parhaita yllätyksiä ja masu senkun kiittää.

    VastaaPoista
  4. NAM!! Aion olla uskollinen lukija tälle blogille!!Ja lupaan alkaa kokeilemaan näitä ihania reseptejä...ihan hirvee nälkä tuli ku selailin tätä blogia! :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)