lauantai 5. marraskuuta 2011

Broilerpata


Tein viikolla ruoaksi broilerpataa. Meillä kun on keliaakikko lapsia hoidossa on hyvä tehdä ruokia joita saa kaikki syödä ja sitten kun me muut syömme vehnäjauhoilla tehtyä ruokaa saavat keliakikot syödä lopun edellisen päivän ruoasta.

Tänään on tehty kaksi hyytelökakkua toinen makea ja toinen suolainen. Huomenna on tulossa vieraita. Siivottu on, koko kämppä pesty ja puunattu.
Nuorimmainen auttoi niin ruoan laitossa kuin siivoamisessakin. 
Kokeilin makkarin lämmitystä aamulla, isäntä hieman varoitteli, että tämä takka on hankalampi kuin muut mutta innoissani aloin hommiin. Kyllä siinä nuorimmaisen kanssa haettiin sytykettä kolme kertaa ja sitten tyttö kysyi, että kumpis teistä isin kanssa on parempi näissä sytytys hommissa?
Siihen nauraen vastasin tytölle, ettei äitistä kyllä pyromaaniksi olis kun tuli ei syty millään.

400 g broilersuikaleita
1 pieni purjo
1 tlk herkkusieni viipaleita säilöttynä
2 rkl öljyä
1 tl inkivääri jauhetta
1 rkl soijakstiketta
2 rkl balsamiko viinietikkaa
mustapippuria
rakuunaa
1 prk ananas paloja
6 säilyke maissia
1 dl ananas lientä
2 dl vettä
1 rkl perunajauhoja 
(suolaa)

Kuumenna öljy padassa, kääntele siinä broilersikaleeet niin, että saavat hiukan väriä. Pehmennä öljyssä myös purjo suikaleet ja sienet. Lisää mausteet sekä neste. Anna ruoan hautua hetken aikaa.
Lisää ananas palat sekä maissit ja viimmeisenä vesitilkkaaan sekoitetut perunajauhot. Anna ruoan pulpahtaa ja vie sitten tarjolle.
Tarjoile keitetyn kurkumalla maustetun riisin ja salaatin kera.Ups, salaatti jäi pois tästä kuvasta.

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)

Onni viikonloppua ja viikonruokalistaa

Ihana Onni viikonloppu alkaa taasen olla pikkuhiljaa viittä vaille taputeltu. Syömme vielä päivällisen ja sitten lähdemme käymään kyläilemäs...