kotiliesi

perjantai 28. lokakuuta 2011

Tomaatti-mozzarellapiirakka


Kehtaanko edes kertoakaan teille.
No, pakkohan se on ... siis tein tämän piirakan eilen ja se oli tarkoitus olla lauantain synttärikutsuille, mutta toisin kävi.
Mieheni kanssa illalla tuli pieni hiuko ja hupsista puolet piirakasta oli paremmissa suissa.
Siis maku oli taivaallinen yhdistelmä valkosipulia ja mozzarellajuustoa.

POHJA:
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunasosejauhetta
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
75 g margariiniä
1/2 dl kylmää vettä

TÄYTE:
3-4 tomaattia
200 g mozzarellajuustoa
2-4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
(2 dl juustoraastetta)
Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi valkkosipuli piiraspohjalle. Sirottele mausteet päälle ja valuta öljyä hieman päälle sitten vain basilikan lehtiä. (Lisäsin vielä pinnalle juustoraastetta vaikkei sitä oikeaan ohjeeseen kuulukaan laittaa.)
Paista 200 asteessa niin että pinta saa kauniin värin noin 45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tässä taitaa olla meidän iltapala! Pohja on varmaan mehevä, kun on perunasosejauhetta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)