sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Sitruunainen riisi, broilerleikkeet ja juustoinen pippurikastike


Perheemme lempiruokiin kuuluva broilerleike oli tänään vuorossa.
Tätä herkkua meillä vain ei usein saa, koska hinta kipuaa jo leikkeitä ostaessa kymmenen euron tietämille. (Meillä kun ei yksi broilerin rintafile paketti riitä.)  Mutta nyt kiitos Saaroisten lahjakorttien pääsimme taas herkuttelemaan kyseisellä ruoalla.

Ja pannulle ei jäänyt kahdestatoista leikkeestä, kuin kaksi ja puoli. Että hyvää oli :)
Ja tämä minun lautaslla ollut leike oli pienin koko pihvi pinossa.

2 pkt jyväbroilerin marinoituja broilerin rintafileitä
muna
korppijauhoja
valkosipulijauhetta
valkopippuria
currya
paprikamaustetta

Nuiji fileitä kevyesti nuijalla. (Esim. hedelmä tai leipäpussi on hyvä, laita pihvi pussiin ja pääset pienemmällä sotkulla.)
Riko muna syvälle lautaselle ja korppujauhoja ja mausteita toiselle lautaselle.
Kasta leike ensin munaan ja sitten korppujauho-mausteseokseen.
Paistata paistinpannulla kullan keltaisiksi.


Kastikkeksi tein simppelin.

JUUSTOISEN-PIPPURIKASTIKKEEN
2 1/2 dl kippari ruokakermaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sinappia
kokonaisia rosee- ja viherpippureita

Kiehauta kerma ja muut ainekset kasaan ja mausta pippurilla maun mukaan.



Lisäksi söimme.

SITRUUNAISTA RIISIÄ:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
3 dl pitkää riisiä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sitruunan mehu
mustapippuria
1 dl parmesaanniraastetta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja riisi öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää liemikuutio ja vettä pikkuhiljaa riisin joukkoon. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta risotto sitruunan mehulla ja pippurilla sekä parmesaan juustolla.
Koristele halutessasi sitruunamelissalla.
Tämä riisi sopii niin kalan, kanan kuin kasvis ruoan kanssa syötäväksi.



3 kommenttia:

  1. Olen kans muutaman kerran kokeillut nyt tuota Kippari-ruokakermaa. Maistuvaa moneen ruokaan!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi herkulliselle. Tuo kastike myös.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi herkulliselle. Tuo kastike myös.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)