kotiliesi

torstai 27. lokakuuta 2011

Murokakku


Tein tässä pari viikkoa sitten tälläisen murokakun ihan kahvin kanssa syötäväksi ja nuorimmaiseni totesi, että haluaisi tästä kakusta itselleen synttäri kakun.
Niinpä teimme synttäreille kuivakakun josta teimme täytekakun ja teki kyllä todella hyvin kauppansa
. Yksikin tyttö totesi, että teethän ensivuonna samat ruoat ja kakun syön silloin koko kakun yksin.

Meillä on nyt piha kuin hävityksen kauhistus. Mies purkaa terassia ja keväällä sitten saamme saunalle pienen terassin ja talon sivuun isomman terassin.

200 g margariiniä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi vatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. Lisää jauhot ja muut kuivat aineet taikinaan. Nosta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasossa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä kun tukkuun ei tartu taikinaa ja kakku irtoaa vuoan reunoilta.




Leikkasin kakun kolmeen osaan ja kostutin maito-vaniliaseoksella ja laitoin väleihin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Koristelusta vastaa Roosa itse eli jokaisesta srösseli purkista on hieman pirskoteltu sinne tänne. Hieno hile kakku siitä tuli ja makukin oli todella hyvä.

4 kommenttia:

  1. Kiitos, tässä on herkuteltu vaikka kuinka ja jatkuu vaan. Viikonloppuna vietämme synttäreitä suvun kanssa.
    Mutta mikäs sen mukavampaa kun herkuttelu ;D

    VastaaPoista
  2. Tuo oli hyvä kokeilla, kun oli syntymääpäivät lapsen lapsellani. koristelin sen krkeilla ja siitä tuli erittäin näyttään näköinen, sekä hyvän makuinen. Mei suorastaan kuumille kiville.

    VastaaPoista
  3. Kiitos anonyymi.
    Kiva kuula, että kakku sai suuren suosion ja synttärisankarikin oli kakkuun tyytyväinen.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)