tiistai 18. lokakuuta 2011

Kinkku-ananaspiirakka


TERVETULOA UUSI LUKIJA PIIJULI.

Nukuttelen tässä samalla neljää joidokkia untenmaille ja kertoilen teille päivieni kuulumiset.
Eilen haravoimme taas kerran kaikki lehdet joita todellakin on meidän tontilla. Mutta aamulla herätessä piha oli taas samanlainen. Onneksi pidän haravoimisesta.
Nopeastihan homma olisi hoidettu lehtipuhaltimella mutta mitäs peliä se on jos ei mitään aisoita tehdä itse fyysisesti.

Meillä on tyttöjemme suureksi iloksi tullut entiset hoidokit kahdeksi syysloman päiväksi "hoitoon". Isoja lapsia jo eivät mitään hoitoa enään tarvitse, mutta ihanaa on nähdä kuinka lapsilla on hauskaa keskenään vaikkeivat näe, kun näillä pitemmillä lomilla.
Siispä meillä meni ruokalista nurinkurin ja söimme perjantain ranskalaiset tänään entisten hoidokeidenkin yllätykseksi.
Ei ollut riemulla rajoja ruokapöydässä kun eteen tuli ranskalaisia ja mureketta.
Uunin kun sitten kerran laitoin päälle taloudellisena ihmisenä teen aina ruokia hieman enemmänkin joten huomisen kinkkukiusaus on jo valmis.
Kinkkurouhetta jäi sen verran yli, että tein siitä vielä herkullisen piiraan.


POHJA:
1 dl  juoksevaa margariiniä
2 dl vehnäjauhoja
4 munaa
1/2 tl suolaa
TÄYTE.
150 g palvikinkku rouhetta
 n. 120 g herkkusieniä viipaleina
50 mausteista tuorejuustoa
1 tlk 227 g  ananasrenkaita
1 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
3 dl juustoraastetta
2 dl soijajuomaa
2 munaa

Sekoita vehnäjauhot ja margariini ja lisää sitten munat joukkoon sekä suola. Taikina on hyvin löysää ja hieman epätasaista. Kaada se uunivuokaan.
Paista herkkusienet ja lisää joukkoon kinkku rouhe sekä tuorejuusto mausta seos.
Kaada kinkkuseos piiras vuokaan. Sekoita munat ja kerma ja kaada ne kinkkuseoksen päälle. Asettele ananas renkaan puolikkaita piiraan päälle. Ripottele vielä kaiken päälle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia uunin alatasolla.




Tervetuloa uusi lukija Piijuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)