kotiliesi

lauantai 15. lokakuuta 2011

Juustoiset lohikiekot aurapotuilla


Rakkaan ukkoseni kanssa vietimme rentouttavan illan, tyttöjen ollessa yökyläilemässä Mumskulla. Poika jäi kotiin mutta hän pelaili ja touhusi huoneessaan ei meidän vanhusten touhut kiinnostanut.
Ensin mieheni kantoi kuusi mottia puita puuvajaan ja minä haravoittin pihaa. Sitten vain saunomaan ja syömään herkullisia lohikiekkoja homejuusto perunoiden kera. Kyllä olikin herkullista, minä olin ajatellut että ruokaa riittää huomisellekin ainakin homejuusto pottuja mutta näytti olevan niin herkullista, että astiat olivat tyhjinä vaikka vaan kahteen pekkaan söimmekin.

Kävimme pojan kanssa äsken kaupoill, kierreltiin ja katseltiin talvitakkia ja lopulta se löytyi. Näyttää poikani tulevan äitiinsä pitkän ja visaise pähkäilyn jälkeen löytyi sopiva ja kyllä se sitten sopikin hyvin pojalle. Kävi vieläpä niin, että äitillä ja pojalla oli sama maku.

300 g lohi siivuja
eri makuisia tuorejuustoja
kalamaustetta
sitruunapippuria
tilliä
1 1/2 dl aurajuustolla maustettua ruokakermaa

Leikka lohesta noin 1 cm paksuisia siivuja ja lisää niiden päälle tuorejuustoa. Kääräise suikale rullalle ja laita uunivuokaan. Pinnalle mausteet ja kerma. Laita uuniin 200 astetta noin 20 minuuttia.
Ostin valmista pakasteaurajuusto perunaa ja laitoin sen uunin kertävään pataan lisäsin joukkoon 1 dl aurakermaa ja 100 g italian yrtittuorejuustoa. UUniin 200 asteeseen noin 50 minuuttiaTodella kokeilemisen arvoista, jos et pidä aurajuustosta tähän voi laittaa vaikka kipparinruokakermaa tilalle.

3 kommenttia:

 1. Päivänne kuulosti kotoisalta. Eikö olekin niin, että ikiomassa kototalossa vapaa-ajastakin tulee verkkaista, arkisista touhuista nautiskelevaa eloa?

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Siis, Sirkku naulan kantaan tämä on niin ihanaa kotoista ja rauhaoisaa.
  Tyttönikin oli ostanut mummolla puuhakirjan "maalla" nauroimme sitten, että maallahan tässä ollaankin vaikka suurkaupungin laidalla.
  Mutta ihanaa,en vaihtaisi tätä olotilaa mihinkään

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)