maanantai 10. lokakuuta 2011

Jauhelihapata





Meillä meni viikonloppu tyttöjen ollessa kuumeessa. Onneksi saatiin sentään pihahommat tehtyä. Vanhempi tytöistä jäi vielä täksi päiväksi kotiin.
Eilen haimme nuorimmaisellekin uudet talvikengät sekä pojalle hupparin ja paidan. Minä ihastuin joulu virkkaus ohjeista niin, että ostin punaista virkkuulankaa ja Kauneimpien käsitöiden joulu lehden. Vaikka pitkään pohdin raskitsenko maksaa melkein kymmentä euroa lehdestä lopulta se tuli ostettua.
Katsoo nyt koska pääsen aloittamaan jouluiset käsityöt kun vanhoja käsitöitäkin on kesken vaikka kuinka paljon sekä tytöt on tehneet tilauksia mitä haluavat tehtäväksi.

Tänään valmistin ihanan makuista ja terveellistä jauhelihapataa. 


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuminaa
1 1/2 paprikaa
400 g naudanjauhelihaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk paseerattua tomaattia
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1/2 dl chilikastiketta tai ketsuppia

Paloittele kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet. Jauha kuminansiemenet huhmareessa. Pese paprika ja poist siemenet, paloittele. Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää joukkoon mausteet. Paista hetki. Lisää paprikat, paseerattutomaatti ja valkoiset pavut sekä chilikastike. Hauduta pataa noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.


2 kommenttia:

  1. Tästä padasta tykkäävät kaikki. Teidän hoidossa lapset ainakin saavat kunnon kotiruokaa.

    Hyvää Mieltä ja Mukavaa alkavaa työviikkoa teille molemmille ja lapsille kaikille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maiju. hyvinmeni kaupaksi jooitain oli jotka ei tykänneet pavuista.
    Mutta muut veteli senkin edestä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)