kotiliesi

perjantai 7. lokakuuta 2011

"Helppo päivä" osa 2Syötyämme päivä ruoan alkaa tiskikoneen täyttö ja astioiden pesu. (Joku voi ajatella, että mitäs tätä tänne laitat joka perheessähän tiskikone täytetään ja tyhjennetään, mutta meillä se tapahtuu kaksi-kolme kertaa päivässä.)

Vaihdan neljälle vaipat tässä kohtaa ja luemme sadun.Tällä hetkellä meillä on kesken pekkatöpöhäntä Ameriikassa.
Mies lähtee hakemaan kahdeksitoista yhtä hoitolasta kerhosta. Joka syö heti päivällisen tultuaan meille.
Sillävälin mieheni menee nukuttamaan yhden pienen yläkertaan poikani huoneesseen.
Isommat katselevat tälläkohtaa filmejä tai leikkivät.
Mies tulee hakemaan seuraavan nukutettavan ylkäkertaan pieni tämäkin.
Yhden hoidokin syötyä laitan minä vuorostani neljä tai viis hoidokkia nukkumaan tänne alakertaan meidän sänkyymme poikittain.
Sillävälin kun nukutan näitä isompia mies lähtee jo hakemaan eskarilaista ja joskus meidänkin lapsiakoulusta ja samalla matkalla vie kolme kerholaista iltapäiväkerhoon.
Tässä kohtaa meillä on pieni hiljainen hetki, se menee yleensä tyttöjen kanssa läksyjen tekoon.
Tässä kohtaa onkin jo yläkerran vesselit heränneet ja vaippojen vaihdon jälkeen saa alkaa väsätä välipalaa. Pikkuhiljaa heräävät myös isommat kello on noin 14.30 kun aloitamme välipalan.

Siivoan pöydän, lattiat ja lapset niin että pääsemme ulos leikkimään. Osa lapsista haetaan tässä välissä (pienimmät näistä hoidokeista).
Sitten onkin jo miehen lähdettävä hakemaan hoitolapsia kerhosta.
Nyt vaan kävi vain niin, että yksi hoidokeiden vanhemmista ei ilmoittanut meille että meidän pitää ottaa lapsi kerhosta mukaamme. (Tämä lapsi on vapaalla joitain päiviä viikossa joten kerhosta nouto ei aina ole meidän hoidettavissa.)
Annoin miehelle luvan lähteä huoltamaan autoa ja minä jäin neljän hoidokin kanssa touhuilemaan, niin eikös kerhosta soiteta, että pitäisi tätien päästä kotiin. Siinä sitten soiteltiin edessuntakaisin ja mieheni joutui lähtemään autorempasta kesken hakemaan yhden hoidokin meille.

Lopulta puoli kuudelta haettiin viimmeinen hoidokki kotiin.

7 kommenttia:

 1. Ei ihme että virtaa Sinulla riittää jos tuo on "helppo päivä" :D

  VastaaPoista
 2. Huh, huh.... Kyllä on pakko todeta, että lasten hoitaminen työkseen, omien lisäksi on todellakin kutsumusammatti. Ikäväkseni on pakko tunnustaa, että minusta ei siihen olisi. Se on "kovaa" ja ennen kaikkea todella vastuullista työtä, huolehtia pienistä ihmisenaluista ja heidän tarpeistaan. Kaikki kunnia sinulle ja kaikille heille, jotka tätä arvokasta työtä tekevät.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos, Tarkoitus oli että tästä tulisi helppo päivä mutta toisin taas kävi.

  VastaaPoista
 4. Teette arvokasta työtä!!!

  Jos lapseni tarvitisivat hoitopaikkaa (ovat jo akuisia), antaisin lapseni teille hoidettavaksi. Jos tyttäreni pieni poika 6 kk tarvitsee hoitopaikkaa ja asuisivat lähellänne, heti neuvoisin teidän tykö. :D

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos Maiju, tämä lämmitti sydäntä.

  VastaaPoista
 6. Vieras ihmettelee moista määrää lapsia ,laki kun sallii neljä yhtäaikaa hoitoon ??

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anonyymi kommentistasi.
  Taidat olla uusia lukijoit kun et ole huomannut, että teemme tätä hoitotyötä mieheni kanssa joten hoidokeita on kahdeksan ja kaksi eskaria päälle.
  Näissä teksteissäkin tulee ilmi, että mieheni on mukana työssä.
  Iltapäivällä kun lapsia oli vähän annoin miehen mennä autoa korjaan... ym.
  Mukavaa viikon alkua sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)