keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Lihapullat marokkolaisittain


Tänään söimme vatsamme soikeiksi näillä lihapullilla ja kastilla joka oli super hyvää sekä riisillä.
Tämä ohje on tuoreesta Maku-lehdestä. Hieman jouduin muutamaan ohjetta kun kaupasta en löytänyt korianterinsiementä, mutta lopputulos oli kuitenkin niin herkullista.

400 g paistijauhelihaa
1 prk kermaviiliä
 1 pss sipulikeittoaineksia
1 muna
KASTIKE:
2 valkosipulinkynttä
1 tl öljyä
1 tl korianteria jauheena
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
(chilia itse jätin sen pois)
400 g paseerattua tomaattia
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
persiljaa

Sekoita lihapullaainekset sekaisin. Anna muremassan levätä hetki.
Pyörittele kostutetuin käsin massasta pyöryköitä. Paista pyöryöitä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia.



Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipulit ja mausteet.
Kaada joukkoon hetkenpäästä myös sokeri, paseerattu tomaatti ja lihaliemikuutio ja vesi. Kiehauta ja anna poreilla noin10 minuuttia. Nosta lihapullat kastikkeen joukkoon. Lisää pinnalle persiljaa.
Tarjoile joko perunoiden tai riisin sekä raikkaan salaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Kiitos Miksu tämä oli hoitolapsenikin mielestä "älyttömän hyvää" Saatikka sitten meidän vanhempien mielestä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)