torstai 25. elokuuta 2011

Syksyn satoa


Nyt alkoi Tupun tuvan syys herkuttelut.
Saunamme takana kasvaa neljä luumupuuta, kaksi isoja violettejä luumuja ja yksi pienenpiä violettejä luumuja sekä yksi keltaisia luumuja tekevää puuta. Nyt on ollut hyvä sato luumuja riittää vaikka kuinka samoin kun omenoitakinon niin, että oksat roikkuu katkeamis pisteessä.
Omppuja olemmekin syöneet jo vaikka kuinka, mutta tänään hoksasimme luumut.
Joita sitten söimme vatsat pullolleen.
Omenoista on jo ollut harmiakin kun osa sadosta pahenee jo puuhun suoraan ja osa tippuu maahan. On piha aivan siivottoman näköinen vaikka kuinka koitamme keritä kerätä maassa olevat pois.

Voi, kunpa vain kerkiäisin leipoa ja valmistaa säilykkeitä näistä syksyn herkuista.

11 kommenttia:

 1. Kyllä on hyvän näköisiä herkkuja :))

  VastaaPoista
 2. Kiitos ystävät, tässä on tullut herkuteltua nyt niin, että vatsa soi. No, eipäs oo ainakaan lihottavia herkkuja tällä kertaa.

  VastaaPoista
 3. Oi joi, luumupuu (samoin kuin kirsikkakin) on meillä vielä kaupassa ja omenasato jäi tänävuonna olemattomaksi...ihanaa, että joillakin on satoisampi syksy.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katjainkeri kommentista.
  Me saimme tänä kesänä kirsikkapuun jonka sadosta saamme toivottavasti nauttia jo ensi kesänä. Tänä kesänä tuli kolme kirsikkaa (mutta sitäkin mehukkaampia.)

  VastaaPoista
 5. Miten ihana saada oman puutarhan satoa! Sulla oli vähän aikaisemmin postaus pannaripizzasta! Hyvä idea. Pitää valmistaa sitä joku kerta. Pannarille voi laittaa päälle erilaisia täytteitä, niin miten pizzoillekin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Voisula.
  Minäkin pidin pizzapannarista oli todella onnistunut kokeilu.

  VastaaPoista
 7. Nuohan ne ovatki parasta herkkua ja tuotettu lähellä :)

  VastaaPoista
 8. Luumuja on meillä kulutettu jo monta kiloa tänä syksynä, joka maanantai ostan kilosen jotka katoaa neljässä päivässä :D ihan parhaita!

  VastaaPoista
 9. Voi Luumukka täältä saisit luumuja vaikka ja kuinka paljon. Nytkin synttäreillä vanhemmat lähtivät omena ja luumukassejen kanssa kotiin. Niitä meinaan on niin , ettemme saa edes hoidokeiden kanssa kaikkia syötyä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)