Sipuli-juustosämpylät
TERVETULOA ANNA.
Omat Lapseni ihastuivat näihin makeisiin sämpylöihin. Iltapalallakin kumpikin söi kolme sämpylää.
Me aikuiset sitten saimme pari mehukasta sämpylää maistiaisiksi koko satsista. Eli näitä on saatava lisää mitä pikinmiten.
Muuttuukohan tämä meidän arki enään ollenkaan tavalliseksi, jotenkin tuntuu, että vauhti on nyt sellainen ettei meinaa perässä pysyä.
Eilinenkin meni paikasta toiseen juostessa ja asioita hoidellessa.
3 sipulia
1/2 dl vettä
TAIKINA:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
VOITELUUN:
kananmuna
PINNALLE.
2 dl juustoraastetta
Kuori ja hienonna sipulit. Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesitilkassa. Jätä sipulit jäähtymään. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, jiutaleet, sipulit ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina hyvin. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja nosta ne pellille ja kohota .
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sämpylät 225 asteessa noin12 minuuttia.
Näitähän täytyy kokeilla!!! Meillä rakastetaan juustosämpylöitä ja sipulia, joten tämän sopivampaa ohjetta ei varmaan ole.
VastaaPoistaKiitos Hannaliini kommentista, siis varmasti menee kaupaksi sen voin luvata.
VastaaPoistaIhanan näköisiä ja varmasti myös makuisia, pitääkin kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Naananen, sämpylät menivät parempiin suihin alta aikayksikön.
VastaaPoista