keskiviikko 10. elokuuta 2011

Saksalainen sitruunakakku


Eilen tuli leivottua tälläinen sitruunakakku. Tämä on todella herkullista, minäkin joka en yleensä kovasti makeasta piittaa menin ja söin kaksi palaa yhdeltä istumalata ja miehet on sitten pitäneet huolta lopusta kakusta. Keittiön pöydällä on vielä kaksi palaa jäljellä.

Nyt on wc remontin viimmeiset hetket menossa putkimies on juuri asentamassa uusia putkia ja sitten vaan tavarat sisälle. Huh huh.

3 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa margariiniä
ripaus suolaa
1 rkl sitruunan mehua
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS:
2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl vettä

Voitele ja jauhota n.1 1/2 litran kakkuvuoka mielellään tasapohjainen. Vatkaa munia, sokeria, suolaa ja sitruunamehua muutama minuutti. Sekoita munavaahtoon rasva sekä jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla noin 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna kakun levähtää vuoassa jonkin aikaa.
Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja vesi tasaiseksi. Kumoa kakku tarjoilluvadille. Tee kakkuun pieniä reikiä esimerkiksi cocktailtikulla ja kaada sitruunaseos reikiin. Tarjoile kylmänä.

4 kommenttia:

  1. Suurkiitos ohjeesta! Minulla on joku sitruunakausi menossa, kun eilen piti saada sitruunamuffinsseja ja vielä tekisi mieli jotakin sitruunaista. Tämä kakku varmasti tuo helpotusta asiaan. Meillähän muutenkin kuivakakuilla on hurja menekki.

    VastaaPoista
  2. Herkun näköinen kakku, onnistuisi varmaan minultakin. Olen toivoton kakun tekijä :D

    VastaaPoista
  3. Sirkku, Luumukka ja Tuula kiitos kommenteistanne.
    Kakku on mitä yksinkertaisin tehdä ja herkullista. Suosittelen.
    Ehkä saisi vieläki enemmän laittaa sitruunaa oikeaan ohjeeseen olisi tullut kakun sisään sitruunan kuorta mutta laitoin sen tilalle mehua.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)