kotiliesi

lauantai 6. elokuuta 2011

Jämä leipä


Näin arjen alkaessa tulee puuron jämiä jääkaappiin, jotka jemmasin tähän herkulliseen sekäleipään. Leivästä tulee näin ihanan kuohkeaa ja maittavaa.

Sepustukset jää nyt taas lyhyeen, olemme lähdössä tyttöjen ja heidän kaverinsa kanssa Rajaniemeen uimaan ja grillailemaan.
IHANAA VIIKONLOPPUA TEILLE RAKKAAT LUKIJANI.

5 dl käden lämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl riisipuuroa
2 dl kaurapuuroa
n. 10-12 dl kokojyvä vehnäjauhoja
50 g öljyä

Sekoita käden lämpöiseen veteen hiiva suola ja siirappi, puurot sekä jauhoja niin, että taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kaada joukkoon öljy. Anna kohota noin puolisen tuntia ja leivo leivät. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes leivät on saaneet kauniin värin pintaansa. Unohdin kiireessä sumuttaa leivät vedellä, mutta jos haluat niin sen voi toki tehdä.

6 kommenttia:

  1. Pitääpä joskus kokeilla. Sulta ei taida mennä ruokaa hukkaan, hieno juttu! Mun olis syytä ottaa oppia...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sumi kommentistasi, koitan kyllä parhaani mukaan ettei ruokaa menisi hukkaan.
    Mutta kyllä täytyy myöntää, että valitettavasti välillä joutuu heittämään jotain poiskin. (Mutta verestävin sydämmin.);)

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä! Olen olevinani niin kiireinen, etten juurikaan ehdi leipää vääntämään, mutta onneksi on leipäkone, joka selvittää myös puuronjämät. Ei siitä kyllä tule niin hyvää, kuin alusta asti vaivaillen...

    VastaaPoista
  4. Kiitos mustakissa kommentista.
    Minulla oli myös leipäkone ja sillä valmistin leipiä kyllästymiseen asti.(Alkoi tuntua, että kaikki leivät muka maistui samalta niinpä aloin taas tekemään itse käsipelillä.)
    Paljon käytin vaivaamiseen kuitenkin leipäkonetta esim. pitza taikina tuli siinä hyvä sai kohotakin leipäkoneessa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)