tiistai 12. heinäkuuta 2011

Uusia perunoita ja paistettua pekonia


Uudet perunat on siitä hyvä ruoka, että pakosti et muita lisukkeita paljoa kaipaa. Niinpä tässä yksinkertainen mutta hyvän makuinen ruoka.
Meillä kyllä paistoin lohta kaveriksi tällä kertaa, mutta kuvan otin vahingossa vain näistä potuista :(


500 g uusia perunoita
1 tl suolaa
1 pkt pekonia
1 sipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl merisuolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
PÄÄLLE:
tilliä

Keitä pestyt perunat. Keitä vesi kattilassa ja lisää suola ja perunat. Kiehayta noin 30 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Valuta keitinvesi pois.
Nosta kattila takaisin liedelle. Aseta talouspaperi perunoiden päälle ja kansi kattilaa.
Anna perunoiden tekeytyä hetki.
Paista pekoni ja sipuli paistinpannulla rapeaksi. Nosta ne valumaan talouspaprein päälle.
Ota talteen pekonin paistorasva. Lisää siihen etikka, suola, pippuri ja sokeri.
Ota perunakattila liedeltä, poista talouspaperi ja leikkaa halutessasi perunat lohkoiksi. Kaada pekonimausteseos päälle ja sekoita.
Nosta perunat tarjoilukulhoon. Murskaa pinnalle pekonisilppu ja koristele tillillä.


2 kommenttia:

  1. No just, ihan tuli nälkä kesken kaiken :D.

    VastaaPoista
  2. Heippa! Oi, miten herkullisen näköistä ja varmasti makuista!!Kiitos ohjeesta! täällä uusi lukijasi, tervetuloa myös romulyyli-blogiin, toivottaa riitta sinikka.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)