sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Juustoinen sipulikantterellikeitto


Tässä nyt tällä hetkellä viimmeiset kanttarellit pääsivät keittoon. Eli nyt saa huokaista hetkeksi ne ihmiset jotka eivätsienistä pahemmin perusta.
Olemme tässä siivoilleet pikkuhiljaa paikkoja huomenna alkavaa työpäivää silmällä pitäen.
Kauppareissut tehty, sieltä tulikin taas tutut kolme kassia täyteen eikä meinannut piisatakaan.

Eilinen Ruoveden reissu meni aivan nappiin. Lapset kävi uimassa kolme kertaa ja saimme rupatella veneseuralaisten kanssa kuulumiset ja illalla koko sakki oli aivan sippistä.


4 dl  kanttarellejä
4 sipulia
3 valkosipulia
2 rkl voita
6 dl vettä
lihaliemikuutio
2 1/2 dl kippari ruokakermaa
100 g paprika koskenlaskijaa
 pieneen vesitilkkaan 2 rkl perunajauhoja
mustapippuria ja rakuunaa
suolaa

Siivoa ja paista sipulit sekä kuoritut sipulit voissa(älä ruskista).
Lisää joukkoon vesi , lihaliemikuutio, ruokakerma sekä sulatejuusto pieninä paloina.Suurusta keitto perunajauhoilla jotka sekoitin pieneen vesi määrään.  Anna kiehahtaa ja lisää sitten mausteet.
Ja ihanan makuinen keitto on valmis syötäväksi, eli ei muuta kun nauttimaan.


3 kommenttia:

  1. Pitääkin tehdä kantarellikeittoa, kiitos ohjeesta. Minulla on juuri yhden ihmisen annos sieniä - ja perhe lähtee tänään lomailemaan Pohjois-Karjalaan :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille kumpaisellekin komenteistanne.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)