kotiliesi

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Perinteinen kinkku-juustokiusausTäällä on touhu ja tohina päällä. Minä koitan leipoa ja tehdä ruokaa, että remonttimiehet pysyy tyytyväisinä.
Tein tänään pannaria, tätä perinteistä perunakiusausta ja pinaatti-lohipiirakan.
Lapset on viety uimaan ja kaupat ja kirjastot koluttu. Tytöt kun on jo kirjansa lukeneet, jotka eilen kirjastosta otettiin. Vanhempi tytöistä innostui ison veljen innostamana lukemaan nuorten jännäri kirjoja ja niitä menee nyt kaksi päivässä. Mutta viimme yönä nähtiin kyllä kirjasta sellaiset painajaiset , että täytyi äitikin yöllä käydä herättämässä.
Menimme nyt tähän meidän lähi kirjastoon, jossa emme yleensä käy koska se on niin pieni valokoimaltaa, tiesimme kuitenkin, että tämä sarja löytyy. Kirjastossa löytyi ihana yllätys latsellessani myytäviä kirjoja melkein koko sarja oli myytävänä ja mikä parasta kesä tarjous viisi kirjaa eurolla. Löytyi kummallekin tytölle roppakaupalla lukemista. Ja tytöt on onnellisia.

Tätä samaista tyyppistä kinkkukiusausta olen varmaan tänne jo aijenminkin kirjoitellut , mutta muistin virkistämiseksi sen taas kirjoitan, kun on niin perus simppeli ohje.

1 kg perunasipulisekoitusta
300 g palvikinkku suikaleita
mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
5 dl soijajuomaa
3 dl juustoraastetta

Levitä kinkkusuikaleet voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoituksen ja juustoraasteen kanssa niin, että päällimmäiseksi tulee kerros peruna-sipulisekoitusta.Mausta ja kaada soijajuoma päälle.  Ripottele pinnalle juustoraaste.Kypsennä uunissa 200 asteessa 1-1 1/2´tuntia.Loppu puoli tuntia pidän uunissa yleensä jälkilämmöllä.Tarjoa kiusaus raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)