kotiliesi

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Katkarapukasari


Nyt on shoppailtu miehen kanssa on osteltu kaksi pöytää, (sain oman tietokone pöydän makkarimme nurkkaan), kaksi vaatekaappia, pensasleikkurit, ison aurinkovarjon, kottikärryt ym.ym...
Vaatekaapit tosin saamme vasta ensi viikonlopuksi.
Nyt alkaa sitten kylpyhuone remontti viikon päästä ja alamme etsiä sinne tavaroita, muovimatosta suihkukaappiin...

Siivoilimme eilen saunan ja vieraskammarin mieheni kanssa yhdessä. (Tämä on sitä laatuaikaa kun lapset ovat pois.)

Nyt kuitenkin herkuttelemme ihka ihanalla katkarapukasarilla ja valkosipulipatongilla.


2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
3 pepeeronia
2 rkl voita
400 g tomaatteja
1 dl vettä
1/2  kalaliemikuutiota
4 rkl tomaattipyreetä
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl paprikajauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
n. 350 g katkarapuja

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pepperoni pieniksi. Kuumenna voi ja kuullota sipulit. Lisää valkosipuli ja pepperoni, jatka hetki kuullotusta. Kuutioi tomaatit pieniksi ja lisää ne joukkoon. Lisää myös vesi, kalaliemikuutio sekä tomaattipyree ja valkoviini kattilaan.
Keitä kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta seos ja lisää katkaravut. Kiehauta, mutta varo keittämästä katkarapuja, sillä ne sitkistyvät helposti. Tarjoile kasarin kanssa patonkia tai muuta tuoretta leipää.

4 kommenttia:

  1. Mitä sun mies sanoo, kun se saa eteensä tuollaisentapaisia herkkuja ihan tosta noin vaan loihdittuna?
    Onko se jo niin tottunut niihin, että menee kuin potut ja makkarasoossi, vai onko tie sydämeen aurattu saman tien ja sanainen arkku aukeaa vaimon taitoja ihmettelemään?

    VastaaPoista
  2. On taas niin hyvää, mie tykkään tämmösistä. En ole saanut sulta s-postia valitettavasti. yritätkö uuestaan :)Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Kiitos viesteistänne.
    Suunnittelimme mieheni kanssa kaksin mitä herkkua söisimme, kun lapset on pois ja päädyimme tähän herkkuun.
    Mieheni on hyvän ruoan ystävä ja muistaa aina kehua keitokseni on sitten läskisoosia tai hanhenmaksa palleroita ;)
    Senpä takia jaksankin näitä ruokia väsäillä.

    VastaaPoista
  4. Sinulla ei taida olla vuodessa kahta kertaa samaa ruokaa. Kyllä olen sulle kateellinen, itse kun en meinaa koskaan keksiä mitä tekisin. Ja sitten se on sitä vanhaa samaa :))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)