keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kanttarellimunakas


Täällä kirjoittaa väsynyt mutta onnellinen nainen.
Ensimmäisen kerran elämässäni leikkasin nurmikon.

Aamulla ukko-kulta heitti lapset Särkäniemeen ja alkoi heti kotiin tultua hiomaan pöytää ulkona. Minä keräsin ensimmäisen kipollisen vadelmia pakkaseen ja aloin leikata pihaa ruohonleikkurilla. 
Sitten olikin jo huutava nälkä eikä jääkaapista löytynyt mitään pikapika ruokaa niinpä päätin tehdä kanttarellimunakkaan lopuista jääkaappiin jääneistä kanttarelleistä.

2 dl kanttarellejä
voita
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia

Munakas:

4 kananmunaa
4 rkl maitoa
 suolaa
voita
parmesaania
ruohosipulia

Siivosin kanttarellit ja paloittelin voin sekaan kasariin maustoin ja paistoin hetken.
Vatkasin munien rakenteen rikki, kaadoin maidon joukkoon ja maustoin suolalla ja mustapippurilla. Kaadoin kuumalle paistinpannulle ja vetelin reunoja haarukalla kasaan. Kaadoin hieman hyytyneen munakkaan päälle kanttarelliseoksen ja raastoin parmesaania sekä leikkasin ruohosipulia pintaan. 
Sitten vain syömään, meillä oli kebabsalaattia kaveriksi lautasella.


Pst: tulossa illemmalla huippu hyvät pikkupitsat ohje, mutta nyt pieni huiluu ja raparperien kimppuun pihamaalle.



6 kommenttia:

  1. Oikea asenne, onnellinen ruohonleikkuusta :)

    VastaaPoista
  2. Kanttarelleja, vesi herahti kielelle. Täällä ei kasva kanttarelleja, harmillista. Tein pohjattoman juustopiiraasi ohjeella piiraan, johon lisäsin raastettua kesäkurpitsaa ja grillattuja kasviksia. Hyvää tuli.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tuulikki kommentista.
    Tuohan olikin todella hyvä idea piiraaseen näin siitä saa kevyemmänkin :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)