kotiliesi

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Perunasalaatti


Vaikka näin helteellä ei ensimmäisenä tulekaan ruoka mieleen, niin näitä salaatteja voi syödä vaikka vain voileivän kaverina ja nyt kun löytyi herkullinen perunasalaatin ohjekin. Niin helppo, nopea ja kaiken kukkuraksi hyvän kirpakka maultaa.


15-20 kpl uusia perunoita kuutioina
6 kovaksi keitettyä munaa kuutioituna
3 kevätsipulia hienonnettuna
2 rkl punaviinietikkaa
 1 tl sokeria
2-3 rkl sinappia
 1 dl majoneesia
ripaus suolaa

Keitä perunat ja kananmunat. Voit käyttää perunat hyvin kuorineen, jos ne ovat uusia perunoita.
Sekoita viinietikka, majoneesi, sokeri, sinappi, chili ja sipulit seokseksi. 
Pilko perunat, sekoita mausteseos niiden joukkoon varovasti.Kääntele varovasti kananmunakuutiot perunoiden sekaan.Maista ja lisää halutessasi suolaa tai mustapippuria.
Peitä salaattikulho kelmulla tai kannella ja anna seistä jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.




6 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta on pakko kokeilla jossain vaiheessa, vaikuttaa tosi herkulliseslta :)

    VastaaPoista
  2. Salaatti on kesällä parasta! :) Ja varsinkin kun salaattiin lisää uusia pottuja, niin johan on herkkua. Tätä syödään meillä tänään. Aurinkoista kesää!

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti pidätte pottusalaatista yhtäpäljon kun meillä tykättiin. Kiitos teille kommentoijat.

    VastaaPoista
  4. Muuten hyvä ohje mutta itse lisäisin hieman kermaviiliä majoneesin jatkeeksi. Suurin osa kaupan majoneeseistä kun tuppaa olemaan maultaan etikkaisia niin kermaviilillä pystyy hieman tasapainoittamaan tuota etikan tuomaa hapakkuutta. muuten aivan loistava ohje, niinkuin suurinosa sivun ohjeista mitä lueskellut. Hyvää kesänjatkoa. t: Macce Kotikokki

    VastaaPoista
  5. Macce kiitos kommentista, tuo voi ollakin hyvä ideä näin kun sitä jälkeenpäin ajattelee.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)