kotiliesi

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Omenapaistos


Taas on pakastinta saatu tyhjemmäksi parin omppu-pussin verran.Tätä nautiskellen vietimme poikani syntymäpäiviä, ihan näin koti porukalla. Onnea vielä eilisen johdosta on se äidin poika täytti jo 17 vuotta, kyllä se aika rientää.


5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
200 g voita
TÄYTE:
1 kg omenoita
1 tl kanelia
1/2 sokeria
sitruunan mehua
TARJOILE: 
vaniliajäätelön tai -kastikkeen kanssa

Sekoita jauhot, sokeri ja rasva kulhossa tasaiseksi. 
Painele 2/3 osaa taikinasta irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. 
Kuori omenat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon kaneli, sokeri ja sitruunamehu. Levitä omenaviipaleet vuokaan. Ripottele loppu taikina kakun pinnalle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoilta. Anna  jäähtyä vuoassa. Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta. Siivilöi halutessasi pinnalletomusokeria tai koristele omenaviipaleilla.Tarjoile halutessasi vaniliakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Tämä annos kuva tuli huono mutta katsoo nyt jos muistaisin ottaa uuden kuvan kun taas herkuttelemme omppupaistoksella.

3 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)