kotiliesi

torstai 23. kesäkuuta 2011

Mehevä raparperipiirakka


Nyt kannattaa varoa linjojensa puolesta. Jopa minäkin, joka en makeasta niin paljoa piittaa tytkästyin tähän piiraaseen.
Nyt alkaaa pakkasessa olla taas vähän vieras varaa, jos yllätys vieraat tekevät tuloaan.

MURUSEOS:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
POHJATAIKINA:
3/4 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna
TÄYTE:
1 l raparpereja paloina
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 prk (200 g) maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula joukkoon. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
Ripottele pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen aineet keskenään. Kaada seon raparperi palojen päälle.
Ripottele pinnalle loput muruseoksesta.
Paista piirakkaa 175 asteessauunissa noin 45 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Saman oloista piirasta (Maku-lehden ohje?) on kehuttu monessa blogissa...muista aineksista sama tapaista olen tehnyt, vaan raparperiversio on vielä kokeilematta...jospa sitten pyhien jälkeen.... oikein mukavaa juhannuksen aikaa koko perheellesi.

    VastaaPoista
  2. Jep, ohje on Maku-lehdestä, tuli kyllä todella herkullista.
    Olen joskus ohjeillasi tälläistä tehnyt mustikasta. Ihanaa Juhannusta myös sinulle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)