keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kesäkurpitsa carponada

Olen juuri lähdössä hoidokeiden kanssa ulos, kunhan saan oman aamupala syötyä.
Omat lapset lähtivät uimarannalle. On se kivaa kun on semmoinen iso-veli joka huolii tytöt mukaansa ja pitää niistä vielä hyvää huolta. Ei tarvitse olla sydän syrjällään.

Tämän ruoan kanssa kävi taas kerran niin, että kuva meinasi jäädä ottamatta.
Tämä on viimmeinen lautasellinen tätä ruokaa. Onneksi aina syön arkipäivisin itse viimmeisenä niin sain edes jonkinlaisen kuvan. Parmesaan raasteen olin kuitenkin kerennyt mennä raastamaan ruoan päälle.


350 g spagetti rakettia
n. 900 g kesäkurpitsaa kuutioina
125 g kinkkua tai pekonia
1 sipuli
4 kananmunaa
n. 2 dl parmesanraastetta
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunan mehua
tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria


  Kuutioi kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesan-juusto.
 Paista nopeasti kummaltakin puolelta suikaloitu kinkku tai pekoni ja kesäkurpitsa ja sipulisilppu. Kiehauta noin 2 litraa vettä kattilassa. Lisää vajaa teelusikallinen suolaa ja pasta kiehuvaan veteen. Keitä pastapaketissa olevien ohjeiden mukaan.
  Lisää suolaa ja pippuria.
 Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää suurin osa parmesanraasteesta (loput käytetään valmiin annoksen päälle) ja sitruunanmehu.
Kun pasta on valmis, valuta pastat lävikössä. Lisää valutettu pasta pastalattilaan ja kesäkurpitsa-sipulikinkkuseos joukkoon.  Kaada muna-parmesanseos päälle nopeasti sekoittaen se tasaisesti ympäriinsä. Lämmin pasta ja kesäkurpitsaseos saa kananmunan hyytymään melko nopeasti. Lisää hieman pastan joukkoon ruokakermaa  jos seos tuntuu kuivalta. Lisää valmiin ruoan päälle vielä hieman pieniksi silputtua basilikaa ja parmesanjuustoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)