kotiliesi

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Curry-broilerkeitto


Pikkuhiljaa täältä aletaan taas päästä ihmisten ilmoille. Töitä on paljon sisällä ja ulkosalla, mutta päivä kerrallaan, niin eiköhän se siitä suttaannu.

Meidän köökissä tuoksuu tänään kanakeitto. Tänään meille on tulossa elokuulla hoidon aloittava uusi poika leikkimään kanssamme ulos, joten kokkasin nopean ja ainakin ihanalle tuoksuvan keiton. (Maistelemaan pääsemme vasta puolilta päivin.)
Lisäsin ohjeesta poiketen joukkoon omenan suikaleita, kun aamupalalta jäi tähteeksi.
Otin keittoa toiseen kattilaan ennen pastan lisäystä ja laitoin toiseen keittoon riisiä pastan tilalle. Näin sain keitosta gluteenittoman version.

1 porkkana
1 sipuli
250 g parsakaalia
300 g marinoitua broilersuikaletta
3 tl currya
 rouhittua pippuria
1 tl kuivattua tinjamia
1 l vettä
 2 kanaliemikuutiota
2-3 dl täysjyvä pastaa
1 omena suikaleina
200 g maissia pakaste tai säilötty

Kuori ja suikaloi porkkana sekä sipuli. Leikkaa parsa paloiksi. Kuullota kasviksia noin 5-10 minuuttia.
Lisää broilersuikaleet ja mausta. Paista vielä pari minuuttia.
Kaada päälle vesi ja liemikuutiot. Anna poreilla kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita keittoon pasta, omena suikaleet ja parsakaali. Keitä kunnes pasta on kypsää. Kun pastan kypsymisaikaa on jäljellä muutama minuutti lisää joukkoon maissit. Keitä vielä pari minuuttia.



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)