lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tex-mex pekonipihvit ja yrtti-herkkusienikastike



Tämä on ihan äijäruokaa. Tälläiset hyvät pihvit söimme eilen illallisella. Mieheni kanssa olemme kummpainenkin näiden kokonaisien herkkusienien ystäviä varsinkin kastikkeessa ne ovat aivan ehdottomia.

Tänään lähdemme päivänäytökseen teatteriin äitini ja mieheni kanssa. Olemme yleensä käyneet ainakin kaksi kertaa vuodessa teatterissa.


400 g (sonnin)jauhelihaa
1 1/2 dl korppujauhoja
2-3 dl soijajuomaa
1 sipuli
100 g pekonia
juustonkannikka
1/2 dl tex-mex maustetta
valkopippuria

Turvota korppujauhot ja neste noin kymmenisen minuuttia. Sekoita muut ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa. Tee taikinasta pihvejä kostutetuin käsin ja paista ne pannulla kypsiksi.





Yrttinen-herkkusienikastike

2 rkl nestemäistä margariiniä
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl soijajuomaa
1 iso purkki kokonaisia herkkusieniä liemineen
1 rkl yrttimaustetta

Sekoita jauhot margariinin joukkoon ja neste sekaan vatkaa hyvin ettei jää paakkuja. Mausta.

3 kommenttia:

  1. Joka kerta kun tänne tulee, alkaa nälkä vaivata, vaikka olisi just syönyt.
    Lihottaakohan nää sun sivut... onkos kukaan valittanut ? Ajattelin vaan kun se bikinikausikin lähestyy :D

    VastaaPoista
  2. Järjettömän ihanan näköinen ateria taas! ^^

    VastaaPoista
  3. Pihvit olivat herkullisia.Kiitos kommenteistanne Anneli ja Elsukka.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)