tiistai 19. huhtikuuta 2011

Rahka-kaurasämpylät



Lasten kanssa leivoimme taas kerran yhdessä sämpylöitä ja niin herkkua tulikin, että Max 6 v sanoi että pyyttä äitiäänkin leipomaan kaurasämpylöitä.

Suluissa olevaa riisipuuroa ei reseptiin kuulunut mutta minullapa oli sellainen tähteenä jääkaapissa niinpä laitoin sen taikinaan.


1/2 l vettä
50 g hiivaa
(3 dl riisipuuroa)
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 prl (250 g ) maitorahkaa
4 1/2 dl kaurahiutaleita
11-12 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

PINNALLE:
kaurahiutaleita

Liota hiiva suola ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Lisää rahka, kaurahiutaleet ja jauhot lopuksi öljy. Alusta ja kohota taikina kaksin kertaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja niistä taas pienenmiksi osiksi. Pyöritä sämpylöiksi ja kohota taas pellillä. Sumuta sämpylät vedellä ja ripottele kaurahiutaleita pinnalle.
Paista 225 asteessa nooin 10-15 minuuttia niin että sämpylät ovat kauniin värisiä ja kypsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)