lauantai 16. huhtikuuta 2011

Lihapata ja punakaalisalaatti



Viikolla teki mieli lihakastiketta ja kun uuni oli sopivasti päällä niin oti pakkasesta sulamaan rypsipossun suikaleita. Paistoin ne ja kaksi sipulia lohkoina sekä kaksi porkkanaa. Ne ja tilkan vettä lorautin pataan ja sitten että lihat juuri ja juuri peittyi.Lihaliemikuution heitin mukaan ja mustapippuria ja  1 tl suolaa.Niitä sitten paistelin 200 asteessa noin puolitoista tuntia. 

Seuraavana päivänä jatkoin kastikkeen tekoa eli jääkaapista pata liedelle ja pienelle lämmölle. Käristä sillä välin paisrinpannulla 1 dl jauhoja ja litra vettä joukkoon kun jauhot ovat sopivan tummia. Kaada kastike lihojen sekaan lisää 1 lihaliemikuutio ja pippuria. Pakkasesta löytyi vielä puoli pussia uunikasviksia jotka kaadoin joukkoon ja iso tölkki kokonaisia herkkusieniä liemineen. Lopuksi lorautin soijakastiketta tilkan joukkoon. 
Tarjoilin kastikkeen kokonaisten pottujen ja punakaalisalaatin kanssa.




Punakaalisalaatti

Punakaalia
omenaa 

Raastettuna ja sekoitettuna keskenään. Omena tummuu helpolla joten tummumisen estämiseksi laitoin joukkoon hieman sitruunan mehua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)