torstai 21. huhtikuuta 2011

Lehmänläjä leipä



Tämä ohje on Ratula-ohjelmasta ja koska leivällä oli näin osuva nimi pakkohan sitä oli kokeilla.
Leipä on mitä helpoin valmistaa. Sekoittaa puulastalla vain ainekset sekaisin ja kohottelee. Aikaahan tässä kyllä tuhraantuu melkein kolme tuntia mutta jos kotosalla on puuhaa niin suosittelen kokeilemaan lehmän läjä leipää.

50 g hiivaa
6 dl vettä
12-14 dl vehnä-, speltti ja hiivaleipäjauhoja
2 tl suolaa

pähkinöitä, auringonkuivattuja tomaatteja, oliiveja vihreää ja mustaa, valkosipuleita ja chiliä.

PINNALLE:
karkeaa merisuolaa

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhoja pikkuhiljaa sekoitellen lisää mausteita taikinaan kun taikina on vielä vellimäistä. (Lisää mausteita maun mukaan)
Lisää loput jauhot. Muista jättää taikina löysäksi.

Anna taikinan kohota noin 1 tunti ja kaada sen jälkeen taikina toiseen kulhoon jossa taas kohotetaan tunti ja siitä pellille. Anna vielä hetki kohota  ja ripottele sitten pinnalle meisuolaa. Paista 200 asteessa kunnes pinta saa kauniin kullan värin.




2 kommenttia:

  1. Mussuteltiin leipää eilen ystävien kera. Mmm no se jako mielipiteet toisten mielestä kamalaa, kun taas toisten mielestä ihan mieletöntä... Eli aitoo kamaa, kyllähän sen jo mielipiteitten jaosta näkee :D Me like very much.
    Ps: suosittelen nimen vaihtoa, ei kuullostanut kenenkään mielestä syötävän hyvälle

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kuulla, maku mieltymykset kun on niin erilaisia. Söimme juuri itse vieraidemme kanssa ja menekki oli taattu. Päällä oli hevosen suolalihaa Namskista.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)