lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kreikkalainenpiirakka


Olen joskus tehnyt useinkin tätä herkullista kasvispiirakkaa. Maku on muheva ja ulkonäkö mitä ihanin. Maku tulee vielä paremmin esiin jos piirakka saa levätä ja maustua seuraavaan päivään. Olen hieman muunnellut vanhaa ohjetta meille sopivaksi. Salaatin kanssa tästä saa jo oivan pienenlounaan tai iltapalan kuinka itse haluaa.

Nyt alan laittaa töppöstä toisen eteen, että pääsemme lähtemään kaupoille on niin monta asiaa tänään hoidettavana. Lapsille on iso lista vaatteita joita täytyisi tänään löytää kaupoista ja sitten syömme jotakin nopeaa varmaankin mustaamakkaraa ja lähdemme kirjastoon (lopultakin saan jotain ilta lukemista, en sitten millää osaa mennä nukkumaan jos en lue hetkeä.)
Sitten kirppikselle ja kotiin :)

No, reissut tuli jo kaikki tehtyä kun unohdin tämän julkaista, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE !
 
2 dl perunamuusijauhett
1 1/2 dl vettä
100 g margariiniä
2-2 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

TÄYTE:
150 g Arla apetina välimerellinen juusto kuutio
1 dl mustia oliiveja
1 punasipuli
1/3 pss pirkan paprikasekoitusta (pakaste)
 5-8 kpl     kirsikka tomaatteja
2 dl soijajuomaa tai maitoa
1 munaa
oreganoa
mustapippuria
juustoraastetta

Sekoita perunahiutaleet ja kuuma vesi ja sekoita ne laita joukkoon margariini ja suola sekä vehnäjauhot.
Anna tekeytyä sen aikaa kun leikkelet täytteen aineksia.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja tomaatit sekä oliivit puoliksi.
Vuoraa piirasvuoka taikinalla reunoja myöten ripottele taikinan päälle välimerellinen juusto, oliivit, sipulirenkaat ja tomaatit.
Sekoita soijajuomaan muna ja mausteet. Kaada piiraan päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai niin että piirakka näyttää kauniin kullankeltaiselta.



3 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)