perjantai 22. huhtikuuta 2011

Feta pinaattipiirakka


Hyvää pääsiäistä rakkaat lukijani.

Tänään herkku hetkeemme kuului suussasulava piirakka, jota ei ole enään paljoakaan jäljellä.
Tämän ohjeen nappasin K-kaupan kilpailusta parhaat juhlareseptit.


POHJA:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g margariiniä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
200 g fetaa (provensen yrtit)
150 g pinaattia
100 g kirsikka tomaatteja
2,´5 dl ruokakermaa (soijajuomaa)
2 munaa
mustapippuria
muskottipähkinää
1,5 dl juustoraastetta

Sulata tuorejuusto ja margariini ja sekoita muut pohjan aineet niihin.
Anna tekeytyä sen aikaa kun teet täytteen.

Sekoita sulatettu pinaatti, kerma ,munat ja mausteet. Ripottele feta piiras ja halkaistut tomaatit piiras pohjan päälle . Kaada pinaattiseos fetan päälle ja juustoraaste pintaan. Paista uunin alatasolla  225 asteessa 15-20 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin kullankeltaisen värin.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)