kotiliesi

torstai 17. maaliskuuta 2011

Uunilihapullat



Tilasin juuri eilisen pienemmän kokkipatani tilalle uuden Hotpot-padan. Isompi hotpot pata minulla jo on ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen, en tiedä mikä kumma tähän pienenpään nyt tuli kun suoraan sen astiakaapista liedelle laitoin sain jo ruoan tehtyä ja jätin sen hautumaan niin kuului naksahdus ja patani oli pohjasta säröllä :((
Tekevälle sattuu. Ehkä olin kolhaissut patani joskus tai jotain vastaavaa muuten en tätä mystistä säröä osaa mieltää miksi tuli.

Valmistin uunilihapullia huomisen ruokaaa varten.Näin uunissa valmistettuna saa vähemmän rasvaisia ja terveellisempiä lihapullia.

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl maitoa
mustapippuria, basiligaa ja valkosipulijauhetta
1 1/2 tl suolaa

Turvota korppujauhot kaada sekaan muna ja kermaviili ja maito. Anna turvota puolisen tuntia.
Mausta seos ja pyörittele lihapullia uunipellille jossa on leivinpaperi. Laita uuniin 175 asteeseeen noin 30 minuutiksi tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.

3 kommenttia:

  1. Nam, mehukkaan näköisiä ja hyvä ohjekin, kiva idea tuo maito, se varmasti pehmentää makua :)

    Aurinkoista kevättä !

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle Seijastiina kommentistasi.

    VastaaPoista
  3. Tulipa vastaan herkulliselta kuullostava resepti. Sen verran korjaan, että se on basilika, siellä välissä k, ei g.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)