lauantai 19. maaliskuuta 2011

Pekoni-tomaattipiirakka


Meillä herkutellaan tänään vieraiden kanssa tällä ihanalla piirakalla joka on laktoositon. Tein tämän ilman kaikkia juustojakin vaikka tiedän että kovia juustoja on laktoosittominakin. Halusin ottaa kaiken varman pälle ja kaikki vieraani saavat maistella tätäkin piirakkaa.


150 g margariiniä
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

 TÄYTE:

1 pkr pekonia
1 sipuli
2 tomaattia
2 kananmunaa
2 dl laktoositonta maitoa
valkosipulijauhetta, yrttisekoitusta, paprikajauhetta

Sekoita kaikki pohjan ainekset . Taputtele taikina piirasvuokaan, nosta taikinaa myös vuoan reunoille.  Laita vuoka jääkaappiin.
Suikaloi pekoni pieniksi ja leikkaa myös sipuli ja paista ne. Kaada piirasvuokaan ja lado viipaloidut tomaatit piiraan päälle. Sekoita muna-maito ja kaada piirakan päälle ja ripottele mausteet päälle. Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30-40 minuutiksi. Piiras on valmis, kun sen pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn ja tuoksut täyttää keittiön :))



7 kommenttia:

  1. Kyllä maistuis täälläkin, on niin herkullinen varmasti.

    VastaaPoista
  2. Hyvää on varmasti, hienoa kun huomioit noin vieraasi!

    VastaaPoista
  3. Tuollainen piirakka saunan jälkeen olis poikaa :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne, laitoin piirakan pakkaseen vierailu peruuntui kun lapset tulivat kipeiksi.

    VastaaPoista
  5. Voi mahoton millaisia herkkuja täältä aina löytää ja taas tuli nälkä...

    VastaaPoista
  6. Tulipa kokeiltua ja hyväähän se oli, erityisesti miehen mieleen :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos, Luumukka kokeilen nyt seuraavaksi sinun pohjallasi kuulosti niin herkulliselta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)