torstai 3. maaliskuuta 2011

Paneroitua kalaa kananmunakastikkeella ja juuresperunamuusia


Tänään on onnekseni päivä alkanut eilistä paremmin ja ruokakin on saatu pöytään ajallaan. Olen tälläisia ennenkin tehnyt mutta tämä oli nyt hieman eri lainen joten ajattelin tämänkin tänne laittaa.
Munakastike oli aluksi lapsista erikoista kun kurkuma oli värjännyt sen keltaiseksi mutta loppu poeleissä sekin maistui kaikille.

400 g seitä
1 muna
PANEROINTI:
1 dl korppujauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 tl basilikaa
PAISTAMISEEN:
öljyä ja voita

Leikkaa hieman sulaneet pakaste seit paloiksi. Riko munan rakenne syvälle lautaselle. Sekoita korppujauhojen sekaan mausteet. Kasta kalanpalat ensin munaan ja sitten kääntele korppujauhoissa. Kuumenna öljy-voi seos pannulla ja paista kalanpalat siinä kullanrapeiksi.


KELTAINEN MUNAKASTIKE

2 rkl voita
1 sipuli
1 tl kurkumaa
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl luomu soijajuomaa (maito käy hyvin myös)
1 tl suolaa
1/2 kalaliemikuutiota
1/2 tl valkopippuria
3 keitettyä kananmunaa

Sulata kattilassa rasva ja kääntele siinä sipulinsilppu ja kurkuma. Ripottele päälle vehnäjauhot  kääntele hetkija lisää soijajuoma. Anna hautua noin 10 minuuttia mausta ja nosta sekaan keitetyt kananmunat. Tarkista maku ja tarjoile paitettujen kalanpalojen kanssa.



Muusiksi tein juures-peruna muusia perunasta, porkkanasta ja bataatista.


2 kommenttia:

  1. Oi Tupu, mä NIIIIN toivon että olisin ollut syömässä tätä <3 Rrrakastan tällaista kotiruokaa, kananmunakastike on ihanaa :>

    VastaaPoista
  2. Ent-tu kiitos tämä oli kyllä niin hyvää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)