kotiliesi

torstai 17. maaliskuuta 2011

Munajuusto


Tätä herkkua söisi vaikka ja kuika paljon. Seuraavalla kerralla koitan olla pitkä jänteisempi ja annan juuston  valua lävikössä yön yli, nyt ulkonäkö kärsi lässähtäen kun vain valutin juustoa hetken ja puristin muut nesteet käsin pois. Tämmöistä tämä on kun on kiirus saada maistella herkkuja koitta mennä mistä aita on matalin. Mitä tästä opimme aina noudatetaan visusti ohjeita  ;)


3 l täysmaitoa
1 l piimää
5 munaa
1 tl suolaa

Kuumenna maito meölkein kiehuvaksi ja lisää piimään vatkatut munat seos maitojen joukkoon. Jatka kuumentamista hiljalleen kokoajan sekoitellen rauhallisesti. Sekoittele siihen asti kun seos alkaa juoksettua. Siirrä siinä vaiheessa kattila pois liedeltä ja anna seoksen heroittua noin puoli tuntia.
Kerää juustoutunut massa sideharsolle siivilään. Painele heraa kevyesti pois. Sekoita suola tasaisesti massaan. Laita kevyt paino juuston päälle. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli. Kumoa juusto uunin kestävälle alustalle ja voitele munalla. Pane juusto uuniin 250 asteeseen ja anna ruskistua kauniin väriseksi.

5 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Mummu teki uunijuustoa kun olin pieni ja se oli kyllä herkkua -kuten makiajuustokin :p

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille Askartelin itte ja SakariSokeri mun makunystyröille tämä oli just niin nannaa...

    VastaaPoista
  3. Oho, olenpas mä pihalla, kun en tällaiseen juustoon olekaan ennen törmännyt :O Nyt tosin olen ihan viime aikoina innostunut juuston tekemisestä niin täähän menee heti testiin! :D Vastaavaa kotijuustoa samalla reseptillä (maitoa vaan vähemmän) olenkin muutaman kerran tehnyt, joten jos tiivistymättömyydestä ei kärsi kuin ulkonäkö niin munhan täytyy tätä paistamistakin testata.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kitinen kommentistasi, tämä on kyllä todella hyvää juustoa ja herat käytin viilin tekoon sekä leivontaan ja ruokiin kerman asemasta tuli hyvää :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)