kotiliesi

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kevyt sokerikakku



Eilen kun kerta uuni oli päällä ajattelin leipoa jotain kahvin kaveriksi ja päädyin tähän perinteiseen ja helppoon kahvikakkuun.
Tätä kakkua kutsutaan myös sienikakun nimellä rakenteensa vuoksi. Tämä sopii myös hyvin täytekakun pohjaksi.

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kiehuvan kuumaa vettä

Voitelin ja korppujauhotin vuoan. Vaahdotin munat ja sokerin vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään lisää jauhot taikinaa ja sekoita lopuksi joukkoon vesi ohuena nauhana. Kaada taikin kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia 200 asteessa.

Kakku saa olla sisältä hieman sienimäisen kostea.

3 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen kakku !
    Onneksi on suu täynnä porkkanakakkua, muuten ottaisin tuosta palasen :D

    VastaaPoista
  2. Komea kakku!
    Näitä minäkin tykkään tehdä varsinkin joulun alla.
    Perunajauho tekee suussa sulavaa, ah miten hyvää teen kanssa, nam :P

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille Anneli ja Seijastiina. Tytöt ja isäntä on tuhonnut kakkua olan takaa, itse en ole kova makean perää muutakun karkkien muodossa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)