kotiliesi

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kerrosmarja torttu




Meille on huomenna tulossa vieraita ja siksipä leivoin tänään makean ja suolaisen piirakan. Mielestäni onnistui hyvin vaikka makea piiras sai halkeaman, mutta olen sitä mieltä että leivonnaisetkin saavat näyttää oman tekoisilta eikä kaupan hyllyltä ostetuilta.
Eli sinä joka et halkeamia kakuissasi halua nähdä laita noin desi vähemmän marjoja sisälle.

Tein tämän gluteenittomana kun yökyläilemässä on myös mieheni tytär vai pitäisi kai sanoa nainen kun on 20 vuotias.

2   munaa
1/2 dl   sokeria
1 prk (200 g)  kermaviiliä
1 dl   juoksevaa margariini
 1 tl   vaniliasokeria
3 1/2 dl   vehnäjauhoja (itse käytin gluteenittomia jauhoja)
2 tl   leivinjauhetta

VÄLIIN:
4 dl   mustikoita, vadelmia, puolukoita tai herukoita
n. 1/2 dl   sokeria

TARJOLLE:
   vaniljakastiketta



Sekoita munat ja sokeri kulhossa puuhaarukalla. Lisää kermaviili, Oivariini ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Kaada puolet taikinasta voidellun ja korppujauhotetun tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeroidut marjat. Kaada loput taikinasta päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Anna jäähtyä vuoassaan 30 min. Kumoa ja käännä lautasen avulla siten, että paistopinta jää ylöspäin. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.



4 kommenttia:

  1. Kuullostaa ihanalta! Meidän tenavat tykkää marjapiirakoista, tämä uppoais varmasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sumi olitpas nopea juuri vasta sain piiraani esille ;)

    VastaaPoista
  3. Oi tämä ohje tuli tarpeeseen kun yritän noita marjoja pakastimesta käyttää pois!Kiitos kivasta ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Leena kiitos kommentistasi, piirakka oli tosi hyvää söimme sitä juuri.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)