maanantai 28. maaliskuuta 2011

Helppo ja rapeakuorinen leipä



Tätä helpompaa leipä-ohjetta saa kyllä hakea vaikka aikaa meneekin kohotuksiin ja paistaessa. Olen tämän ohjeen joskus täältä netistä ottanut ja hieman muunnellut itselleni sopivaksi.
Leivästä tulee aivan kun olisi kaupanhyllyltä ostettu, suosittelen kokeilemaan.


6 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
9-10 dl vehnäjauhoja


Sekoita leivän ainekset sekaisin ja kohota n. 1tunti. Kaada taikina uunipellille ja muotoile kaksi leipää. Kohota niitä noin 20 minuuttia. Paista 175 asteessa ensin15 minuuttia ja pienennä asteita 100 asteeseen  ja paista reilu tunti. Lopuksi jos leipä ei ole saanut väriä voit laittaa asteet 200 asteeseen ja leivän ylemmäksi uunissa.



10 kommenttia:

  1. Nam!
    Pitää ottaa ohje talteen.
    Kuohkean näköistä leipää, tuntuu ,että tuoksu tulee tänne asti :P

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kokeilemaan tulee niin rapeaa ja herkullista, että meinaa viedä kielen mennessään.

    VastaaPoista
  3. Kiva, yksinkertainen resepti! Herkullisen näköiset leivät, tekis mieli haukata ruudun läpi :D Täytyypä kokeilla seuraavan kerran kun tekee mieli itsetehtyä leipää.. tai lähinnä sittenkun seuraavan kerran jaksaa leipoa. Ainahan sitä itsetehtyä söisi!

    VastaaPoista
  4. Tein mielestäni kerran tällä samaisella ohjeella ja tykkäsin. Tosin teen monesti ns. muka ainakin terveellisempää vaihtoehtoa ja lisäilen kaura- ja ruislesettä kaikkeen mitä leivon. Hyviä tuli rakenteelta, makua ehkä kaipaisin lisää niin nyt sitten kokeillaan laittaa aurajuustoa ja valkosipulia toisen leivän väliin. Viimeks ainakin meni koko perheen voiminn kyllä kuumille kiville :D:D nam nam

    VastaaPoista
  5. Kiitos Lura vinkeitä noin minäkin kokeilen seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  6. sama ohje löytyy kotilieden sivuilta ja leivän resepti on kotoisin ruotsista..

    VastaaPoista
  7. Kiitos Anonyymi.
    Nyt tuli tuo netti sivukin sitten selville. Kun minä en ollut sitä laittanut ylös reseptin ottaessani.

    VastaaPoista
  8. Ajan hukkaa! Tällä paistoajalla! 200C reilu puoli tuntia ja leipä on valmis! Rapea kuorinenkin kun suihkuttaa leivän päälle vettä ennen uuniin laittoa! Tätä ohjetta tarkkaan noudattaessa leipä on raakaa. Tai mikä on reilu tunti? Omani oli 1h10min=raaka. Nostin lämmön 125C ja ollessaan uunissa yhteensä 2h10min, vihdoin kypsä! En ole koskaan ennen tehnyt leipää reseptillä, enkä siis tee tästä eteenpäinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmin paikka, ettet saanut leipiäsi onnistumaan. Minulla tämä leipä puree vieläkin ja jokainen kerta tulee sitä parempaa kuin kaupan leipä. Joten suosittelen vain kokeilemaan uudestaan ja uudestaan.

      Poista
  9. Kuin myös! Kokeile itse 200 asteessa paistamista ja vedellä kostuttamista ennen!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)