kotiliesi

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ulkofile pihvit ja kyläilyä


Söimme tänään ulkofile pihvit muusilla ja pippurikastikkeella.  Paistoin sipulia kaveriksi se kun on meillä yksi herkku ja sitä ei ole koskaan liikaa.
Ostin ison possun ulkofileen ja leikkasin sen pihveiksi niin saa isollekin porukalle halvemmalla pihvejä. Nuorimmainen hakkasi pihvit ja leivitti ne. Keskimmäinen paistoi ja kattoi pöydän.
Meidän perheessä on jääkaapin ovessa lista johon saa kerätä rasteja ,kun auttaa saa rasteja ja tietyn rasti määrän saatuaan saa esim. Hoploppi kerran tai muuta lapset on saaneet itse valita mistä tykkää. Tämä on meillä ollut kovin suosittu ja näin lapset siivoaa muutakin kun oman huoneensa jonka siivoukseen ei rastitukset kuulu.


Kuvassa oleva nuorimmaiseni on nyt kaverinsa synttäreillä. 

 Päivällä meillä kävi kommunikaatio katkos. Roosa oli naapurin kaverinsa kanssa ulkona kun tuli kylmä tulivat kyselemään josko saisi mennä naapuriin kyläilemään. Roosa tuli sisälle riisumaan ja minä sanoin että odottaisi nyt kymmenen minuuttia niin olisi syönyt ruoan ja menisi vasta sitten.
No, aloin laittamaan ruokaa lautasille ja ihmettelin missä tyttö oikein on niin tämähän oli mennyt naapuriin  ja sanonut että äiti antoi olla kymmenen minuuttia kylässä. Hain tytön kotiin ja syötiin niin pääsi takaisin leikkimään ja vähän pidemmäksi aikaa kun kymmeneksi minuutiksi;))
Kyllä siellä oli varmaan naapurin äitikin ihmeissään kun kymmenen minuuttia saa olla leikkimässä. No, kyllä meille kaikille nauru maittoi.Tässä paistellaan leikkeitä.
Leivitimme leikkeet ensin kananmunalla ja sitten korppujauhoilla jossa sormisuolaa ja viher- ja roseepippuria. Sekaan leikkasin sipulirenkaita. (ylä kuvassa sipulit ovat ihan mustia mutta kamera jotenkin vääristi ne ovat kyllä syötäviä vielä.)

2 kommenttia:

 1. Meilläkin on ahkeruuslista käytössä (ja on muuten tosi tehokas vielä yli 10-vuotiaillekin)
  "Kukan" saa jostakin tosiahkerasta hommasta. Ennen tuli "ruksi", jos tuli tuhmailtua. Nyt ei ole aikoihin tarvinnut käyttää ruksilistaa, oliskohan pientä kehitystä tapahtumassa.

  Vävypoika laittaa leivitysjauhoihin ruokosokeria. Antaa väriä ja makua. Olen maistanut, mutten itse tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Oi, oi mitä herkkuruokia täällä ja kaikkea kivaa :)
  Ihana työjako teillä ja näyttää tomivan.

  Iloista ja mukavaa ystävänpäivää sinulle ja perheellesi ♥♥

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)