torstai 24. helmikuuta 2011

Ranskalaiset juusto sämpylät


Kevyen ilmavat juustoleipäset tehdään tuulihattujen tapaan kiehauttamalla ensin rasva ja sekoittamalla muut aineet siihen nopeasti.
Pakko oli koittaa näitä kun nuo juustosämpylät loppuivat ihan kesken.Kyllähän ne nämäkin on niin herkkuja, että kori ammottaa jo illalla tyhjyyttään.
Tämän ohjeen saa myös hieman mukaeltuna uudesta Koti ja keittiö lehdestä.


3 dl vettä
75 g margariiniä
1/2 tl suolaa
2 1/" dl vehnäjauhoja
1 tl sinappijauhetta
1/4 tl chilipippuria
3 munaa
150 g edam juustoraastetta

Kiehauta vesi, rasva ja suola kattilassa niin, että rasva sulaa kokonaan. Sekoita jauhot, sinappijauhe ja mauste.Kaada jauhoseos nesteeseen. Vatkaa samalla puulastalla niin, että taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Kaada taikina kulhoon jäähtymään.
Lisää taikinaan munat yksitellen koneella vatkate ja juustoraaste sekoita myös taikinaseokseen. Nosta taikinasta kahdella ruokalusikalla pieniä nokareitaLeivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa keskiosassa noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 20 minuutin aikan, jottei leivonnaiset laske.

1 kommentti:

  1. näitä on kyllä pakko testata. Mielenkiintonen ohje, kiitos tästä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)