keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Omenainen sianlihakastike

Tein tämän ruoan jo eilen piti niin laittaa se uuniin jälkilämmölle kun sain leipäset uunista mutta arvatkaas muistoinko?
Laitan usein omenaa possunlihan kaveriksi tekee siihen niin hyvän  maun ja saostuttaa kastiketta.
Kyllä maistui taas niin hyvälle välillä tämmöinen peruns ruoka juuri ja juuri saan kastikkeen riittämään koko sakille, vaikka luulin tekeväni ison annoksen. Koskaan ei tiedä kuinka paljon ruokaa kuluu tekeekö liikaa vaiko liian vähän, välillä voi jotain ruokaa mennä mielin määrin jota itse ajattelisi itse ettei menekkiä ole ollenkaan.

400 g porsaanlihasuikaleita
2 rkl margariiniä
1 sipuli
1 varsisellerin varsi
1 raastettu omena
2 rkl sinappia
2 tl suolaa
valkopippuria
n. 7 dl vettä
1-2 rkl lihafondia

Ruskista lihat omassa rasvassaan kuumalla pannulla ja siirrä lihapalat kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli ja selleri. Lisää pannulle rasva ja kaada joukkoon sipuli ja selleri. Lisää pannulle vettä ja kiehauta . Kaada liemio lihojen päälle kattilaan ja lisää omena ja mausteet joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä hiljaa poreillen noin puolesta tunnista tuntiin. Kunnes lihat on pehmenneet. Jos kastike näyttää liian laihalta voit halutessasi suurustaa sen perunajauhoilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

4 kommenttia:

  1. En ole koskaan raskinnut ostaa fondeja. Sinulla ne on ihan vakikäytössä. Mitä tykkäät niistä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Sirkku olen tosiaan nyt käyttänyt fondeja mutta yhtälailla voi käyttää lihaliemikuutiota. Minusta fondi ja liemikuutio on suht saman makuisia ainut on rasva koostumus eikös liemikuutioissa ole yleensä kovaarasvaa mitä nyt on tullut niitä oliiviöljyisiä liemikuutioita. Koitan vain saada ruoasta terveellisempää:)

    VastaaPoista
  3. Mä kuvittelisin, että fondissa olisi enemmän "stydiä" makua. (=vahvempi lihan maku). Täytyy kait ostaa ja testata.
    Lukijoissa on kokkejakin: kertokaa nyt, mitä koulussa on opetettu!

    VastaaPoista
  4. Olen ainakin itse tullut siihen tulokseen että fondia kuluu paljon enemmän kun lihalientä ja on paljon kalliimpaakin. Riippuu vähän fondistakin varmaan olen ostanut noita halpoja fondeja ja laitellut hieman maun mukaan kuinka tuntuu hyvältä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)