kotiliesi

torstai 10. helmikuuta 2011

Myslisämpylät


Uusia makuja sämpylöihin saat vaihtelemalla jauhoja. Lisää vivahteita taas saa erilaisilla raasteilla. Nämä kaikki voi yhdistää kun käyttää hedelmä mysliä, ai että kun maistuikin maittavalle. Varaudu tekemään sämpylöitä lisää kun kaikki menevät parempiin suihin.

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl mysliä
2 dl sämpyläjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä


Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita joukkoon suola, mysli ja sämpyläjauhot. Lisää vehnäjahoja ja alusta taikina. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi. Muotoile taikina tangoksi   ja tee solmuja  tai muita kuvioita. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille.Peitä liinalla ja kohota noin 20-30 minuuttia. Sumuta sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.Tässä meidän aamuinen kokoonpano jolla tänään leivoimme osa oli kerhossa ja eskarissa joten kuvista puuttuu aina joku :)
Lapset tykkäävat  leipoa itselleen välipalalle sämpylät, maistuukin paljon paremmille kun mun leipomat.

3 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä sämpylöitä.
  Mutta eihän se ole ihme, kun noin mahtava porukka niitä leipoi :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihanaa kun leivot lasten kanssa.Oletko siis perhepäivähoitaja?Saako udella.MUkavia ruokia kyllä teet lapsille.KYllä niiden kelpaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos viesteistänne niitä on aina niin mukava saada ja kyllä vain minä ja mieheni olemme perhepäivähoitajia eli päivisin oman katraan lisäksi täällä vilistää kymmenen hoitolasta. (eivät kyllä ole yleensä yhtäaikaa kun ovat eskarissa ja kerhoissa)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)