kotiliesi

perjantai 25. helmikuuta 2011

Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike


Nyt herkutellaan ihanilla kalapihveillä ranskalaisilla ja kylmällä kalakastikkeella . Nämä maistuvat niin hyville. Kyllä täytyy sanoa, etten ole kyllä syönyt yhtä herkullisen rapeita päältä ja pehmeää ja herkullista sisältä. Ahh.
Jotenkin ajattelin, että tässä menee kamalasti aikaa mutta nämä olivatkin todella nopeita kunhan vain muisti laittaa sein sulamaan jääkaappiin edellis iltana.
Piti niin ottaa vielä kuva teille ruoasta ranskalaisten kanssa mutta muistin sen vasta kun olin syönyt puolet annoksesta, joten se nyt jäi ottamatta :(


400 g seitä
1/2-1 dl perunamuusijauhetta
1 kananmuna
n. 2 dl soijajuomaa tai maitoa
ripaus sormisuolaa
tilliä ja sitruunapippuria

LEIVITYS:
1 kananmuna
vehnäjauhoja
korppujauhoja
2 tl paprikamaustetta

Sulata sei ja jauha hienoksi tehosekoittimella. Lisää muusiaines ja muna sekä mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee pihvejä.
Kaada vehnäjauhoja lautaselle, riko muna toiselle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle sekoita korppujauhoihin paprikamauste. Kasta kalapihvit molemmin puoli jauhoihin sitten munaan ja korppujauhoihin.
Paista voi öljy seoksessa liedellä molemmin puolin.

Kalapihvien kaveriksi tein tälläisen kylmän kermaviilikastikkeen:

2 dl kermaviiliä
1 tl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
½ tl suolaa
½ tl pippuria
2 rkl kapriksia
1 rkl silputtua tilliä

Sekoita ainekset ja anna makustua tunnin verran jääkaapissa. Tarjoile kalapihvien kanssa.

6 kommenttia:

  1. Nam, näitä pitää kokeilla tehdä!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kokeilemaan oli meidän perheen mielestä todella hyviä ja taatusti tulee tehtyä toistekin. Kiitos Leena.

    VastaaPoista
  3. Monellekko tästä annoksesta arvioit riittävän?

    VastaaPoista
  4. Tätä vois kokeilla hauesta, se kun jää meillä normaalisti syömättä ruotojen takia...

    VastaaPoista
  5. Mun oli aivan pakko laittaa blogisi seurantaan, tämä ohje vaikuttaa niin herkulliselta, että sitä pitää itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos teille kaikille kolmelle kommenteistanne.
    Anonyymille: tiedoksi tein aikas isoja ja paksuja pihvejä lapset jaksoivat syödä vain puolikkaat ja aikuisetkin yhden tai kaksi kokonaista pihviä ja pihvejä tuli 14 kpl. Harmittaa kyllä kun olisin tehnyt samalla kertaa kaksinkertaisen annoksen ja laittanut loput pakkaseen.
    Sakari Sokerille:suosittelen hauesta tulee varmasti hyvää näin. Ajattelin sitä itsekin kokeilla.
    Sukka-Mari: Voi kiitos tuntuu niin kivalta kun vain saa lisää ystäviä ja pidät blogini antimista sitävartenhan näitä tänne rustailen että te ihanat lukijat jaksatte seurata. Kiitos vielä sinulle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)